Privacy: Google Voice gebruiken als wegwerp telefoonnummer (VS en Canada)

Door: redactie-computertotaal | 06 maart 2013 11:35

How To

Er zijn meerdere manieren om Google Voice te gebruiken. Denk aan tekstberichten versturen, gratis bellen, telefoongesprekken opnemen. Een van de andere manieren is het gebruiken van deze "telefoondienst" van Google als een "wegwerp telefoonnummer".

Update (13:34): Dit artikel is geschreven vanuit de bestaande situatie in de VS, waar Google Voice volledig toegankelijk is. In Nederland is de dienst wel beschikbaar, maar (veel) beperkter, via Google+ Hangouts onder anderen. Sommige van de aangedragen oplossingen zullen dus alleen toepasbaar zijn in de VS en in Canada, en op dit moment (nog) niet voor Nederlandse gebruikers.

Wanneer je je voor Google Voice aanmeldt, wat je voor elke bestaande Google/Gmail account kunt doen, krijg je de mogelijkheid om een nieuw telefoonnummer te kiezen. Je kunt ook een bestaand nummer overzetten, maar daar heb ik het vandaag niet over. Eén van de leuke functies van Google Voice is dat je gesprekken naar dat nummer kunt routen vanaf al je bestaande nummers (thuis, werk, mobiel, enzovoort).

Echter, ik gebruik de mijne niet op die manier. In plaats daarvan gebruik ik mijn Google Voice nummer wanneer ik me aanmeld voor een gratis proefabonnement of me voor een dienst registreer, alles waarvoor ik een telefoonnummer moet invullen – maar waarvoor ik niet mijn privé- of mobiele nummer wil gebruiken.

Net als de meeste mensen maak ik me zorgen over mijn privacy. Ik wil niet dat telemarketeers me contacteren, en ik wil geen extra persoonlijke informatie op straat hebben liggen mocht een of andere hacker inbreken op een site waarop ik geregistreerd sta. Het mooie van Google Voice is dat mocht ik ooit een oproep op dat nummer krijgen, dan is de enige melding daarvan een e-mail notificatie. Vervolgens kan ik online gaan om te controleren of er een voicemail is achtergelaten.

De enige uitzondering zou kunnen zijn wanneer je iets online koopt. Als je telefoonnummer niet overeenkomt met het nummer dat aan je creditcard gekoppeld is kan het zijn dat de bestelling niet voltooid wordt. Ik ben dit probleem echter zelden tegengekomen – het is gewoon iets waarvan je je bewust moet zijn.

Als je iets anders handigs aan Google Voice ontdekt hebt, deel het dan vooral in de reactiepanelen hieronder. En waarom neem je ondertussen ook niet even een wegwerp-emailadres?

Dit artikel is een vertaling gebaseerd op dit artikel dat geschreven is door Rick Broida (@justrick), van onze zustersite PC World: “Use a Google Voice phone number to keep your personal number private“.

0 Reactie(s) op: Privacy: Google Voice gebruiken als wegwerp telefoonnummer (VS en Canada)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.