Problemen Surface Pro 3 door oververhitting

Door: chris-koenis | 27 augustus 2014 10:49

Nieuws

Verschillende gebruikers van Microsofts nieuwe Surface Pro 3 tablet maken melding van temperatuurproblemen. Microsoft zegt aan een update te werken die de problemen met oververhitting zou moeten oplossen.

Een onbekend aantal gebruikers van Microsofts nieuwe vlaggenschip op mobiel gebied kampt met serieuze startproblemen. De Surface Pro 3 kan namelijk tijdens het booten zomaar ineens oververhit raken. Het temperatuurprobleem gaat gepaard met een luidruchtige ventilator. De klachten die verschenen op de support website worden inmiddels bevestigd door Microsoft.

De Surface Pro 3 heeft een Intel Core i7 chip, die volgens Microsoft "ervoor zorgt dat de ventilator vaker draait met hogere snelheden - en waardoor het apparaat iets warmer wordt." Een klein aantal van de apparaten start zichzelf echter opnieuw op en toont daarbij het temperatuurmeter-icoon.

De problemen lijken met name voor te komen bij de Core i7-versies van de nieuwste 12 inch Surface Pro, terwijl slechts een handjevol Core i5-modellen worden aangekaart door de gedupeerden.

Update in de maak

"Ons onderzoek toont aan dat het systeem deze gebeurtenis eerder activeert dan zou moeten voor sommige mensen, alleen wanneer het apparaat herstart, en dit gebeurt niet wanneer het apparaat geboot is en draait", aldus de Surface-maker in een statement. Microsoft komt nu zo snel mogelijk met een update.

0 Reactie(s) op: Problemen Surface Pro 3 door oververhitting

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.