Recensie: Bamboo Stylus Duo

Door: Elmar Rekers | 08 januari 2013 10:20

Review

De Bamboo Stylus van Wacom bewees eerder al een prima pennetje te zijn om je iPad mee te besturen. Volgens de fabrikant was er echter ruimte voor verbetering, dus kunnen we nu aan de slag met de Bamboo Stylus Duo: naast een stylus ook een traditionele ballpointpen.

De Bamboo Stylus Duo wordt geleverd in een compact doosje dat wat goedkoop aandoet. Schuiven we de pen echter uit deze verpakking, dan zien we dat deze van hetzelfde stijlvolle uiterlijk is voorzien als zijn voorganger: de Bamboo Stylus (welke door Wacom inmiddels is omgedoopt tot de Stylus Solo).

Nog voor we aan het tikken en swipen sloegen op onze tablet, merkten wij dat het gewicht van de stylus ronduit perfect is. De 20 gram zorgt er samen met een dikte van 9 millimeter voor dat de Duo heerlijk in de hand ligt. De metalen behuizing lijkt daarbij garant te staan voor een lange levensduur.

Meer precisie

Heb je al eerder met een stylus op je tablet gewerkt, dan kan het even wennen zijn om met de Duo aan de slag te gaan. De rubberen punt van dit pennetje is namelijk dunner dan bij menig andere stylus. Dit biedt meer precisie, maar heeft als nadeel dat je als gebruiker minder feedback voelt bij het selecteren van apps of linkjes. Dit zorgt ervoor dat je, vooral in het begin, harder drukt dan nodig.

Het pennendopje kan op beide uiteindes gezet worden.

Het meest vernieuwende aan de stylus is de toevoeging van een ballpointpen aan het andere uiteinde van de stylus. Het blijkt een handige toevoeging, aangezien je hierdoor eenvoudig kunt schakelen tussen het werken op je iPad en het maken van aantekeningen op papier. Het pennendopje kan je op beide uiteindes zetten, en we adviseren je dit ook zeker te doen. Niet alleen voorkom je zo dat je het dopje verliest, ook kan je hierdoor niet per ongeluk met de ballpoint gaan krassen op het touchscreen.

Vergaderen

In de praktijk blijkt de Duo een uitstekende aanvulling op de iPad te zijn wanneer deze zakelijk wordt gebruikt. Tijdens een vergadering bijvoorbeeld documenten openen op de tablet en daarnaast aantekeningen maken op een blocnote, is enorm productief en kinderlijk simpel. Toch is de verkoopprijs van zo’n 40 euro in onze ogen ietwat aan de hoge kant.

De rubberen punt is erg klein, waardoor je nauwkeuriger kunt werken.

Vooral omdat de Stylus Solo voor 30 euro te koop is, kunnen we de Duo moeilijk voor iedereen aanraden. Zoek je immers alleen een pennetje om je iPad mee te bedienen, dan doet de Solo ook prima dienst. Lijkt de toevoeging van een balpointpen je echter van een flinke meerwaarde te zijn, bijvoorbeeld wanneer je veelvuldig moet schakelen tussen tablet en papier, dan is de Duo absoluut het overwegen waard. Niet geheel onbelangrijk: de penvulling kan eenvoudig worden vervangen.

Conclusie

Zoals iedereen een eigen opvatting heeft over wat een fijne pen is om mee te schrijven, is ook het vinden van de ideale stylus een persoonlijke kwestie. Wacom doet echter weinig fout met de Stylus Duo, dus als je een duurzaam navigatiepennetje zoekt met een kleine rubberen punt, dan is dit zeker een goede optie. Daarbij is de ingebouwde ballpointpen een sterke aanvulling, al rechtvaardigt dit het prijsverschil van 10 euro tussen de Solo en de Duo niet helemaal.

Bamboo Stylus Duo

Prijs € 39,90

Fabrikant Wacom

Compatibel Alle tablets/smartphones met capacitief aanraakscherm

Afmetingen 9 mm diameter, 131 mm lengte (dop op inktpunt)

Gewicht 20 gram

Type styluspunt Vervangbare zachte punt (compatibel met Solo)

Pluspunten

Nauwkeurige styluspunt

Ligt lekker in de hand

Toevoeging ballpointpen

Nadelen

Groot prijsverschil met Stylus Solo

Beoordeling: 4/5

0 Reactie(s) op: Recensie: Bamboo Stylus Duo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.