Remake Baldur's Gate twee maanden uitgesteld

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 17 september 2012 10:54

Apps & Software

Ontwikkelaar Overhaul Games heeft de lancering van Baldur's Gate: Enhanced Edition uitgesteld. Volgens ceo Trent Oster komt de remake op zijn vroegst in november naar pc en Mac-gamers.

Baldur's Gate: Enhanced Edition is een remake van het eerst spel uit de serie uit 1998. Die game werd ontwikkeld door BioWare, en voor deze herlancering heeft Overhaul Games dan ook een deel van het originele ontwikkelteam aangetrokken.

Aanvankelijk stond de game gepland voor een release in september, maar dit is volgens Oster niet langer haalbaar. "We hebben besloten om van Baldur's Gate: Enhanced Edition de best mogelijke game te maken", verklaart de studiobaas. "Daarom hebben we de releasedatum naar achteren geschoven."

Opgepoetste Baldur's Gate

Gamers die bekend zijn met het pc-spel van eind vorige eeuw, zullen in de Enhanced Edition verschillende vernieuwingen terugvinden. Zo zijn er veel nieuwe personages toegevoegd, zal het verhaal verdieping krijgen en moeten opgepoetste graphics de game bestaansrecht geven anno 2012.

Naast een pc-versie van het spel, zal Baldur's Gate: Enhanced Edition ook beschikbaar komen voor iOS, OS X en Android-apparaten.

0 Reactie(s) op: Remake Baldur's Gate twee maanden uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.