Polaroid MID0714: Een 7 inch-tablet van 60 euro

Door: matthijs-van-den-broek | 20 september 2013 07:00

Review

Wat kun je verwachten van een tablet van 59 euro waar je ook een accessoireset voor in de auto bij krijgt geleverd inclusief hoofdtelefoon? Niet zo heel veel. Maar houden we de prijs in het achterhoofd, dan stelt de Polaroid-tablet niet teleur. Het apparaat is geschikt voor licht entertainment.

Score
60
 • Pluspunten
 • Appstore bereikbaar
 • Prijs
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Minpunten
 • Snelheid
 • Scherm

None

Polaroid MID0714 7 inch-tablet

Prijs 59 euro

Formaat 7 inch

Aansluitingen Mini-USB, microSD, 3,5 mm jack

Hier ter redactie nemen we wel vaker tablets onder de loep. Maar meestal zijn die minstens 5 keer zo duur als de MID0714. Bij het beoordelen van deze Polaroid-tablet hebben we dus wel even onze 'standaard' verlaagd. En dan merk je dat de MID0714-tablet wel ongeveer doet wat hij zou moeten doen.

De MID0714 in gebruik

Het heen- en weer schakelen tussen verschillende apps, het doorlopen van de instellingen of het browsen op internet verloopt niet echt soepel: je moet toch vaak even wachten totdat de tablet klaar is met nadenken. Daarmee wordt al snel duidelijk: deze tablet is niet bepaald snel.

Met het voorgeïnstalleerde Chrome als browser, bezochten we meerdere sites. Vlekkeloos en snel browsen is er met deze tablet helaas niet bij, maar als je een beetje geduld hebt dan kom je wel waar je zijn moet. Een YouTube-filmpje kijken werkt wel prima. Even op Marktplaats loeren of je spulletjes al verkocht zijn, ook geen probleem, maar je moet geen haast hebben.

Apps installeren op de Polaroid MID0714

Omdat er een wat oudere versie van Android op de tablet draait, kom je voor het installeren van apps niet direct in de Google Play Store terecht, maar eerst nog in de oude Android Market. Het synchroniseren van je bestaande Google-account gaat gemakkelijk, het installeren van apps werkt ook prima. Vervolgens draaien die apps dan wel weer wat traag, maar vooruit...

Kijkhoek van het scherm

Een ding wat ondanks de lage prijs gewoon slecht is en slecht blijft: de kijkhoek. Verander je de kijkhoek ook maar met een paar graden omhoog of omlaag, dan treedt direct kleurverschil op in je beeld; het wordt heel flets en licht. Dat is jammer, want je zult niet altijd de tablet precies recht voor je neus houden als je er gebruik van maakt.

Goed de kijkhoek van het beeldscherm is dus echt onder de maat; de kwaliteit van het beeldscherm van de Polaroid MID0714 is dat eigenlijk ook wel. Websites zijn niet scherp, een boek lezen op deze toch best handzame tablet hoef je door de lage resolutie niet te proberen. Tel daar nog bovenop dat het beeldscherm wel erg gevoelig is voor vingerafdrukken.

Filmpjes kijken op de MID0714

We keken zowel filmpjes vanaf de SD-kaart als het geheugen (van slechts 1,5 gigabyte). De tablet is gemakkelijk aan een computer te koppelen en er kunnen micro SD-kaartjes in tot 32 gigabyte. Films kijken ging goed, zo lang het korte en niet te grote bestanden waren: met HD-films heeft de tablet grote moeite maar dat is niet onvoorstelbaar.

De kijkhoek van het scherm is niet bepaald goed te noemen.

Deze Polaroid-tablet is goedkoper dan een multimedia-afstandsbediening voor je smart tv, als tablet voor kinderen (mocht je dat willen) of als inbouw-tablet in de keuken voor recepten kan hij ook nog eens prima voldoen. In de auto inbouwen, voor internetradio en/of navigatie? Deze Panasonic tablet mist duidelijk snelheid en schermkwaliteit voor dagelijks intensief gebruik.

Conclusie

Kun je niet beter het dubbele of het driedubbele uitgeven voor een tablet die soepel draait en waar j wel alles mee kunt doen? Als ik voor mezelf spreek moet ik dat met een volmondig 'ja' beantwoorden. Maar goed, dan moet je dus wél meer geld hébben, en 60 euro is gewoon echt heel weinig voor een tablet die zeker in de basis wel ongeveer doet wat een tablet moet doen. Mijn eerste idee over een tablet van 60 euro was: 'dat kan niets zijn'. Daar kom ik van terug. Het is niet niks, maar het is ook niet heel veel. De Polaroid MID0714 7 inch-tablet is precies zijn geld waard.

27 Reactie(s) op: Polaroid MID0714: Een 7 inch-tablet van 60 euro

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 september 2013 12:27 Anoniem
  Kortom ga voor jezelf goed na, waarvoor je de tablet gaat gebruiken. En onder welke omstandigheden. Als e-reader voor die paar recepten in bijvoorbeeld de keuken heb je vast niet zo'n dure tablet nodig, want voor je er erg in hebt zitten er vetvlekken op, of frituur olie spatten, op je dure iPad, "waar je hele hebben en houwen op staat," want hoe intensiever je een dure iPad tablet gebruikt voor meerdere taken, onder wisselende situaties en locaties, warme, vochtige, stoffige omstandigheden, des te groter de kans op vallen, oplopen van krassen, beschadiging, vetvlekken en andere gebruikssporen. Dan kan wellicht een tweede goedkopere tablet "waar NIET meteen "je hele hebben en houwen op staat" een uitkomst zijn en beperk je eventuele materiële en financiële schade, en schade van verlies aan gegevens, mocht onverhoopt de tablet defect raken.. Een soort risico spreiding, door niet alles op één dure tablet te zetten, en die zelfde tablet voor alles en nog wat te gebruiken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 september 2013 13:51 Anoniem
  Ben het helemaal eens met je reactie ;)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 september 2013 10:51 obi-wan-kenobi
  Als je ook van plan bent om veel apps (bijv. gratis games uit de Play Store) te installeren, dan is zo'n budget tablet geen aanrader. Het opslaggeheugen voor apps is nl. beperkt en omdat apps om de haverklap updates hebben, zal zo'n tablet vaak en veel bezig zijn met het bijwerken van de apps en dan is zo'n tablet met zwakke processor gewoon retetraag. Neem bij veel apps dus liever een tablet met minimaal een dual core processor.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 oktober 2013 17:24 Anoniem
  Echt een prima tablet het is zijn geld waard. Ik ben 12 en het is een ideaal ding!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 november 2013 22:26 Anoniem
  Deze Polasonic tablet valt inderdaad tegen…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 november 2013 22:34 Anoniem
  Ik ben het echt niet eens dat het geen volwaardige tablet is.
  deze werkt net zo goed als alle andere.
  je kan er ook gewoon micro sd kaartje bij gebruiken dan is de opslag al geen probleem.
  De tablet werkt iets trager maar ik heb er toch nog nooit moeten opwachten.
  ook de wifi en telenet home spot werkt perfect,waar bij sommige tablet jes zelf nog geen verbinding kan maken,doet die keurig zijn werk.
  de resolutie is inderdaad wat minder en de kijkhoek valt mee.
  all met all een super koop,een betere kost direct 3 x zoveel.
  maar ik kan er geen 3x meer dingen mee doen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 december 2013 14:02 Anoniem
  Behalve het scherm (inderdaad matig) is er niks mis met deze tablet. Ik snap de voorbehouden mbt de snelheid niet want alles loopt soepel.
  Overigens draait de tablet op android 4.1.1.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 december 2013 22:39 Anoniem
  Het is een prima tablet. Youtube, spelletjes via google play. Het is een superding voor deze prijs.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 december 2013 10:25 Anoniem
  Ik heb hem sinds gisteren als vervanger van mijn oude mp3 speler hij is wat groot maar kan ook wat meer muziek loopt soepel geluid van de bijgeleverde koptelefoon is goed berichtje typen gaat ook zo als je ziet internet is best snel ondanks het horen. Van andere geluiden
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 december 2013 17:39 Anoniem
  Prima tablet voor deze prijs, voor mijn zoontje zeker ideaal, die heeft er heel veel plezier van. En mams hoeft zich niet zo druk te maken als er een ongelukje mee zal gebeuren gezien de prijs.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 december 2013 12:36 Anoniem
  Voor de ketst deze gekocht voor mijn zoontje bij de blokker. Kind helemaal blij. Tot hij het na een paar uur al niet meer deed. Wij vrijdag terug naar blokker nee mevrouw wij mogen hem niet terug nemen. Je moet die en die nummer bellen. Wij behoorlijk verontwaardigd hierover naar huis gegaan. Komen we thuis heeft mijn mijn man 5x gebeld en 5x wordt er niet opgenomen. Net weer gebeld en hebben ze pauze. Mijn conclusie is jammer dat de blokker het niet gemeld heeft toen ik hem kocht dat je hem nooit en te nimmer bij hun terug kan brengen niet ruilen niks helemaal niks. En polaroid zelf vind ik gewoon slordig dat er nooit telefoon opgenomen wordt. Conclusie goedkoop is duurkoop want nu zijn we 60,00 armer en hebben niks ja een verdrietig mannetje.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 december 2013 18:34 Anoniem
  Ik heb een tablet gekocht van de blokker en hij werkte opeens niet meer ik kijk op de doos dat hij 2 jaar pick up garantie heeft en bel dat nummer vijf keer en word niet opgenomen dus ik vind het tablet heel slecht en jullie moeten wat beters verzinnen om de telefoon op te nemen ja zeg dat maar tegen ze lui lakken
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 januari 2014 13:52 Anoniem
  Heb ook een Polaroid MIdo714 bij blokker gekocht, en doet het ook plotseling niet meer ,baterij vol maar start niet op, alleen het opstart scherm meer niet, dan blijft hij hangen, wie weet raad
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 januari 2014 19:35 Anoniem
  In december 2 stuks aangeschaft voor de kinderen. Een tablet komt niet meer verder dan opstartscherm ''Polaroid Sharing your life with polaroid products'' Nummer welke te bellen voor vragen van Polaroid wordt (nog) niet opgenomen. 00800 344 483 78 met de duidelijke vermelding: Ga niet terug naar de winkel!'' Resetten helpt niet. Aan en uitzetten ook niet. Er is niets meer mogelijk. Spijt dat deze gekocht zijn. Ze waren er in t begin zo blij mee.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 januari 2014 11:40 Anoniem
  het i een hele slechte keus ik heb het 1 keer opgeladen en hij doet het niet ben terug gegaan naar blokker en wa denk je ? niks staat een nr op de doos bel je die krijg je geen ant woord hele slechte keus dus
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 januari 2014 13:26 Anoniem
  Heb geluk gehad heb ook eentje gekregen die werkt super en gaat als ik er een hele dag mee werk 1dag mee
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 februari 2014 20:48 Anoniem
  Waardeloos ding loopt gewoon vast en resetten helpt ook niet meer in december gekocht en heb er ook 2 tegelijk gekocht doen het niet meer je blijft ze heen en weer sturen naar Duitsland voor reparatie en dan heb je nog niks.
  Ik vind dat ze je gewoon je geld moeten terugbetalen goedkoop is duidelijk duurkoop!!!!!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 februari 2014 17:02 Anoniem
  pfff……. zakkenvullers het is een Polaroid geen Panasonic!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 februari 2014 15:22 Anoniem
  Polaroid kan zich beter vast houden aan brillen , sinds December al 2 tablets gehad , de laatste deed het na 2 weken al niet meer. In eerste instantie weigert Blokker hem terug te nemen, ik moest maar contact opnemen met de service desk want ze mochten hem niet terug nemen . Na enig aandringen uiteindelijk toch mijn geld terug gehad .. Nooit meer een polaroid tablet ! Waardeloos ding !!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 mei 2014 17:27 Anoniem
  Ik heb ook deze tablet aangeschaft en ja ik heb ook het probleem gehad dat hij niet verder doorstart dan het polaroid logo. Maar ik heb de oplossing voor dit probleem . Als het scherm tijden het opstarten op zwart gaat dan is hij niet uit maar het scherm licht niet op terwijl hij wel gewoon opgestart is. Wat je moet doen is het volgende : pak een zaklamp en schijn over het zwarte scherm , je moet wel een beetje vanuit alle hoeken richten om wat te kunnen zien. ( ik heb een led lamp gebruikt misschien dat het alleen met led te zien is maar dat weet ik niet zeker) , ga naar instellingen , daarna tik je back-up maken aan , dan op fabrieksinstellingen .bij elke melding gewoon op ok tikken , hij zal nu alles terugzetten en opnieuw opstarten en de geweldige polaroid tablet doet het weer. Succes !!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.