Safe and sound met al je Apple-apparaten

Door: smartphonehoesjes-nl | 11 december 2015 10:00

Blog

Alhoewel Apple zijn apparaten uitstekend beschermt tegen virussen, kan een beetje extra bescherming zeker geen kwaad. Hackers worden steeds inventiever en zelfs de beste beveiliging is niet 100% waterdicht. Gelukkig bestaat er een aantal handige tips om je devices te beschermen tegen indringers, misbruik en schade.

Altijd up-to-date

Met de nieuwste versie van het besturingssysteem kies je voor de beste bescherming die Apple te bieden heeft. Door het updaten van je systeem zorg je ervoor dat oude lekken worden gedicht en je apparaat weer een beetje veiliger wordt. Check dus regelmatig voor updates en wacht nooit te lang met installeren. Houd bovendien niet alleen het besturingssysteem op orde, maar controleer ook je apps op belangrijke updates.

Veilig downloaden

Het veilige imago van Apple kreeg een behoorlijke klap te verduren toen cybercriminelen er afgelopen september in slaagde malware in de App Store te krijgen. Backdoor trojans vermomd als Temple Run 2 Zombies, Candy Crush, Subway Surfers en andere populaire games, doken voor het eerst in grote schaal op tussen andere apps. Voorzichtigheid blijft dus geboden bij het installeren van nieuwe apps. Download ze alleen via de App Store en controleer altijd of je te maken hebt met veilige software. Als een app gebruik maakt van bepaalde onderdelen van je telefoon of persoonlijke informatie, wordt hier altijd toestemming voor gevraagd tijdens de installatie. Check altijd of dit klopt en of je geen ongewenste bestanden in huis haalt.

Beschermd tegen dieven en hackers

Wordt je Apple devide ondanks al je voorzichtigheid gestolen? Dan zit je er natuurlijk niet op te wachten dat een vreemdeling toegang krijgt tot al je foto's, berichten en documenten die erop staan. Een goede bescherming begint bij een toegangscode, maar dankzij handige apps en instellingen is er tegenwoordig heel wat meer mogelijk. Als je een Apple Watch hebt, is het activeringsslot aan te raden. Met deze functie van `Zoek mijn iPhone' kun je met je iPhone je watch als vermist opgeven. Hiermee wordt het horloge op afstand direct geblokkeerd en kan hij alleen met je Apple ID wachtwoord weer geactiveerd worden. Als niet alleen je Apple Watch, maar ook je iPhone is meegenomen, kun je beide devices online onbruikbaar maken via iCloud.com. Wie zijn belangrijkste gegevens wil voorzien van extra beveiliging tegen indringers, kiest hiernaast nog voor tweestapsverificatie. Hiermee is je Apple ID alleen te gebruiken op de door jouzelf gekozen apparaten. Hackers krijgen zo een stuk minder kans om er met jouw gevoelige informatie vandoor te gaan.

Hulp van derden

Niet alleen Apple zelf, maar ook andere partijen kunnen je helpen je apparaten te beveiligen. Mobile security apps zijn hierbij een uitkomst. Een goed voorbeeld hiervan is `AVG PrivacyFix'. Deze gratis app geeft een melding als je op een onveilige site terecht komt. Ook laat hij je zelf bepalen welke gegevens Google, Facebook en andere internetbedrijven mogen verzamelen. Een tweede handige, gratis app die je apparaat van wat extra bescherming voorziet, is `Avira Mobile Security'.

Onhandige ongelukken

Met de juiste instellingen en handige apps zorg je voor een goede bescherming tegen criminelen en hackers. Maar ook een harde klap kan ervoor zorgen dat je apparaat onbruikbaar wordt of belangrijke bestanden beschadigd raken. Valt je gloednieuwe iPad per ongeluk op de grond? Zorg er dan voor dat hij wordt beschermd door een iPad Pro hoes. Zo voorkom je krassen, barsten en haperingen van je meest gebruikte apps als je toestel uit je hand wordt gestoten of er een glas drinken overheen valt. Elk van je devices kun je eenvoudig beschermen tegen ongelukken. Of het nu om een stevig smartphonehoesje gaat of om een Desire 320 case, je hebt het zo gevonden. Ook je Apple Watch voorzie je met een screenprotector of een hoesje van de juiste bescherming.

Je apparaten zijn met een paar kleine aanpassingen optimaal voorbereid op cybercriminelen, tasjesdieven en de hardste stoeptegels. Wil je er zeker van zijn dat je kunt blijven genieten van al je Apple devices en persoonlijke gegevens? Zorg dan voor beveiliging op maat.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van en geschreven door Smartphonehoesjes.nl. De redactie is niet verantwoordelijk voor de totstandkoming van dit artikel.

0 Reactie(s) op: Safe and sound met al je Apple-apparaten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.