Samsung komt met Surface-concurrent

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 05 januari 2016 23:00

Nieuws

Tijdens de CES 2016 heeft Samsung de Galaxy TabPro S gepresenteerd, een grote 2-in-1-tablet die de concurrentie aangaat met de Surface, iPad Pro en Pixel-C.

In navolging van respectievelijk Microsoft, Apple en Google kan ook Samsung niet achterblijven met een grote tablet met opklikbaar toetsenbord en stylus voor productieve doeleinden. De Galaxy TabPro S is echter wel een stijlbreuk: tot nu toe draaide alle Galaxy-tablets (en smartphones) op Android, inclusief de Galaxy Note Pro-serie van twee jaar terug. Bij deze Galaxy TabPro S is echter gekozen voor Windows 10. Er verschijnt een variant met Windows 10 Home en Windows 10 Pro.

Geen koeling nodig

De tablet beschikt over een 12-inch scherm (2160x1440), weegt net geen 700 gram en is met zijn 6,3 millimeter ontzettend dun. In deze dunne behuizing treffen we 4GB RAM en een Core M-processor aan, die niet de krachtigste is, maar geen koeling nodig heeft en een gunstig energieverbruik heeft. Volgens Samsung tot 10,5 uur. Tenslotte is er een 5 megapixelcamera en een 128 of 256 GB SSD.

De Galaxy TabPro wordt in februari verwacht vanaf 999 euro. Groot voordeel is dat je bij de aanschaf de toetsenbordcover meegeleverd krijgt.

1 Reactie(s) op: Samsung komt met Surface-concurrent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 6 januari 2016 16:28 Anoniem
    goed dat ze voor windows 10 ipv android genomen
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.