ScanDrop

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 15 september 2011 16:47

Apps & Software

Wanneer u (grote hoeveelheden) documenten die u scant online wilt bewaren, bijvoorbeeld in Evernote of Google Docs, dan is het best omslachtig om eerst het document in te scannen, op te slaan en vervolgens te uploaden naar de dienst van uw keuze. Het kan dan ook veel sneller, met behulp van het gratis programma ScanDrop.

1. ScanDrop downloaden

ScanDrop is software van OfficeDrop, een dienst waarmee gebruikers tegen betaling een digitaal archief kunnen aanleggen of waarheen men zelfs documenten per post kan opsturen om ze gescand weer terug te krijgen. ScanDrop zelf daarentegen is een gratis app. Voordat u dat doet, is het verstandig om aan de rechterkant van de site een kijkje te nemen in de lijst met ondersteunde scanners. Staat uw scanner hier niet tussen, dan betekent dit niet per ­definitie dat het niet zal werken, maar wanneer u uw scanner hier wel tussen ziet staan, betekent het in ieder geval dat eventuele problemen niet met compatibiliteit te maken hebben. In de regel komt het erop neer dat wanneer uw scanner TWAIN ondersteunt, deze compatibel is met ScanDrop. Om de app te downloaden, vult u op de site uw naam en e-mailadres in, waarna u klikt op Email Me The FREE Windows Scanner Software. Er bestaat ook een versie voor de Mac, deze kunt u downloaden via de Mac App Store.

U kunt ScanDrop gratis downloaden vanaf de OfficeDrop-website. De Mac-versie vindt u in de Mac App Store.

2. Installeren en koppelen

U ontvangt een e-mail van OfficeDrop met een link naar ScanDrop, klik hierop om deze te downloaden. Neemt u genoegen met de standaard installatielocatie, klik dan op Next, of wijzig deze met de knop Browse. In de stap na de installatie kiest u naar welke clouddienst u wilt scannen. U kunt (uiteraard) kiezen voor OfficeDrop, maar dit is niet gratis. U kunt echter ook kiezen voor Evernote, Google Docs en Local Disk (oftewel gewoon traditioneel scannen naar de harde schijf). In dit voorbeeld kiezen wij voor Google Docs. Klik op de dienst van uw keuze en plaats een vinkje bij Make the selected Cloud service my default storage service, om ervoor te zorgen dat er altijd automatisch naar de clouddienst van uw keuze wordt gescand). Klik op Continue en vul de accountgegevens in van uw dienst; in het geval van Google Docs is dit bijvoorbeeld uw Gmail-gebruikersnaam en -wachtwoord. Klik op Continue, waarna er wordt ingelogd op de clouddienst en de installatie zal wordt voltooid. ScanDrop start hierna automatisch.

Tijdens de installatie kunt u aangeven naar welke clouddienst u standaard wilt scannen.

3. Scannen

Voor u kunt scannen, selecteert u de juiste scanner. Dit wordt niet helder uitgelegd, waardoor het in eerste instantie lijkt alsof uw scanner niet gevonden wordt. Na de foutmelding kunt u in een venster de juiste scanner selecteren. U kunt allerlei instellingen aanpassen, maar handiger is om het vinkje te plaatsen bij Use my scanner's settings screen instead, zodat de standaardinstellingen van uw scanner worden toegepast. Klik nu op Apply. Wanneer u drukt op de knop Scan, krijgt u het vertrouwde venster van uw scanner in beeld, waarin u de scanopdracht geeft. Na het scannen kunt u standaardhandelingen uitvoeren, zoals linksom of rechtsom roteren, snijden enzovoort. Bij Select folder kunt u een map selecteren die u in de clouddienst hebt aangemaakt, zoals onze map Scans van ScanDrop in Google Docs. Klikt u op Upload, dan wordt het document automatisch geüpload naar de juiste map. In Settings / General kunt u aangeven dat de scan ook lokaal moet worden opgeslagen.

Scannen is nu een kwestie van klikken en uploaden.

0 Reactie(s) op: ScanDrop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.