Slimme multitasking-apps en-tools voor Android

Door: derek-walter | 14 juni 2015 09:13

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Waarschijnlijk is één van de redenen waarom je Android gebruikt de mogelijkheid om de manier waarop je smartphone zicht gedraagt te tweaken en manipuleren. Android heeft een breed scala aan functies die precies dat doen.

Google's besturingssysteem biedt veel flexibiliteit en powerfuncties. Maar als je hunkert naar meer, zul je blij verrast worden door de dingen die sommige ontwikkelaars voor je ontworpen hebben. Lees ook: 11 geweldige Android-functies die je moet gebruiken.

Dergelijke apps geven je meer controle en aanpassingsopties met betrekking tot dingen die je dagelijks doet, zoals het opslaan van een link, multitasking of het laden van een app. Elke smartphonegebruiker heeft een ander palet, maar de kans is groot dat tenminste één van deze apps onmisbaar voor je zal worden.

Lazy Swipe is geweldig om dingen aan te passen

Kies met Lazy Swipe welke apps je bij de hand wilt hebben.

Ik ben dol op Lazy Swipe. De naam is enigszins misleidend - het gaat niet echt om lui zijn, het zorgt ervoor dat je meer controle hebt en apps sneller kunt laden.

Lazy Swipe maakt een aparte launcher op je thuisscherm aan die altijd paraat is. Door vanuit de hoeken naar binnen toe te swipen (of het midden, als je dat liever doet) krijg je een halve cirkel te zien met je meest recentelijk gebruikte apps, tools en snelle links naar functies zoals de zaklantaarn.

Het is de eerste nieuwe kijk op de manier waarop je apps benadert die me echt bevalt, na vele pogingen van launchers zoals Avitate of HTC's nieuwe widget die proberen te voorspellen welke apps je nodig hebt op basis van tijd of locatie. Het is vooral handig als je een grotere telefoon hebt, zoals een Galaxy S6 Edge of Nexus, omdat de iconen van apps die ver bovenaan het scherm staan misschien lastig met je vingers aan te raken zijn.

Je kunt ook andere thema's toevoegen, waarvan de meeste een donkere kleur hebben die toespeelt op Material Design-richtlijnen. Mijn favoriet was het Bubble-thema (het doet je misschien denken aan de app lay-out van de Apple Watch, wat geen slechte zaak is).

Als Lazy Swipe je echt bevalt, moet je eens kijken naar de bijbehorende app Lockscreen, die je toegang tot de werkbalk geeft zonder dat je eerst de telefoon hoeft te ontgrendelen.

Lazy Swipe is gratis, maar één van de ruimtes voor de apps wordt dan wel gereserveerd voor een gepromote app uit de Play Store. Het is niet erg opdringerig, maar ik zou er wel een paar euro voor over hebben om het weg te halen.

Flynx vereenvoudigt het openen van links

Flynx verandert artikelen die je wilt lezen in kleine bubbels.

Flynx is een slimme app voor het opslaan van artikelen die je misschien over een paar minuten wilt lezen, nadat je klaar bent met je sociale media sessie. Het lijkt op een mengeling van Pocket en Facebook Messenger. Wanneer je de app inschakelt zullen links in een kleine bubbel geopend worden, waarna ze op de zijkant van het scherm verzameld worden totdat je ze wilt doornemen.

De app formatteert de tekst ook opnieuw en haalt alle afbeeldingen en advertenties weg zodat het beter leesbaar is. Het is geweldig voor het surfen op sociale netwerken, waarbij je al gauw een heleboel dingen vindt die je wilt lezen. Voor langere stukken gebruik ik liever Pocket, maar Flynx houdt ze op de voorgrond als je een aantal kortere artikelen wilt doornemen.

Het heeft ook een Pocket-achtig archief voor je verhalen. Deze kun je benaderen via de Flynx-app.

1 Reactie(s) op: Slimme multitasking-apps en-tools voor Android

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 juni 2015 14:37 darknessblade
  die apps die jullie noemen helpen niet met multitasken. omdat je alsnog zelf moet switched tussen apps.

  als je 2 apps op het scherm tegelijk kan draaien is dit meer multitasken
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.