Snel al je foto's overzetten naar een nieuwe iPad

Door: Martin Gijzemijter | 07 april 2016 10:35

How To

Er zijn verschillende manieren om foto's over te zetten van een oude iPad naar een nieuwe. Apple heeft het liefste dat je het via iCloud doet, want dat is het minst omslachtig. Maar er zijn andere manieren.

Reservekopie

Een andere (redelijk) eenvoudige manier om foto's over te zetten van je oude naar je nieuwe iPad, is door gebruik te maken van reservekopieën. Dit kun je op twee manieren doen. Je kunt een reservekopie maken op je computer via iTunes of je kunt ervoor kiezen om het via iCloud te doen. Het voordeel van het maken van een reservekopie via iTunes is dat je niet beperkt bent qua ruimte, het nadeel is dat je de iPad met een kabeltje met je computer moet verbinden. Het voordeel van het maken van een reservekopie via iCloud is dat het in principe altijd en overal kan (en automatisch kan via wifi). Maar het nadeel is (net als bij iCloud-fotobibliotheek), is dat je zit met de beperking in opslagruimte. Je kunt wel meer kopen, maar daarvoor betaal je aanzienlijk. De opties voor het maken van een reservekopie vind je onder Instellingen / iCloud / Reservekopie of in iTunes zodra je de iPad aan je computer koppelt. Lees ook: Time Machine: Zo maak je back-ups van je Mac

Je kunt foto's overzetten naar een nieuwe iPad via een iCloud-reservekopie, maar daar heb je waarschijnlijk niet genoeg ruimte voor.

Dropbox

iCloud is handig, maar het is natuurlijk niet de enige clouddienst waarvan je gebruik kunt maken. We houden van de cloud omdat je niet aan een locatie gebonden bent; als je internet hebt kun je bij je bestanden.

Om foto's van Dropbox te downloaden naar je iPad, open je de foto die je wilt downloaden in Dropbox en druk je op het pictogram Delen, waarna je kiest voor Afbeelding opslaan. Je begrijpt, optimaal is dat niet als je dat per foto moet doen in een archief met honderden foto's. Gelukkig kan het sneller. Download de app Photo Transfer App uit de App Store (2,99 euro). Open de app, druk op Receive en vervolgens op Dropbox. Log nu in op je Dropbox-account, blader naar de map met de foto's die je wilt downloaden, maak een selectie en druk vervolgens rechtsboven op Download. Nu worden al je foto's naar je iPad gedownload. Afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding kan dit wel even duren natuurlijk.

Downloaden via Dropbox is eigenlijk niet te doen, tenzij je de app Photo Transfer App daarvoor gebruikt.

CopyTrans

Dan is er ook nog een methode die niet gratis is, maar wél ontzettend handig: je kunt foto's namelijk heel eenvoudig overzetten met behulp van een programma genaamd CopyTrans. CopyTrans is software die precies doet wat we in dit geval willen bereiken, foto's gemakkelijk overpompen tussen twee iPads. Het enige nadeel is dat je er wel een pc of Mac voor nodig hebt. Voor 20 dollar (ongeveer 17,50 euro) koop je de volledige versie.

Wanneer je de iPad aansluit op de computer, krijg je eerst de vraag (op de iPad) of je deze computer wilt vertrouwen. Het is belangrijk dat je ervoor kiest om de computer te vertrouwen, omdat CopyTrans anders geen toegang krijgt tot de foto's. Wanneer je de volledige versie van het programma hebt gekocht, klik je simpelweg op de knop Backup now. Heb je de gratis versie (maximaal twintig foto's per keer), dan selecteer je de foto's die je wilt opslaan op je pc, rechtsklik je erop en klik je vervolgens op Copy to PC. Koppel vervolgens je nieuwe iPad aan je pc of Mac en navigeer naar de map waarin je zojuist de foto's (of de gehele reservekopie) van je iPad hebt geplaatst. Sleep deze naar het deelvenster aan de linkerkant (onder het kopje Albums). De foto's worden nu direct toegevoegd aan je nieuwe iPad en als extra bonus heb je ook mooi even een reservekopie gemaakt op de harde schijf van je computer.

Met een eenvoudige muisklik kopieer je een aantal (of alle) foto's naar je harde schijf met CopyTrans.

0 Reactie(s) op: Snel al je foto's overzetten naar een nieuwe iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.