Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Spamfilter van Gmail intomen

Door: Kees Krick | 29 september 2010 11:50

None
Apps & Software

Als u in Google Mail gebruikmaakt van filters, kan het gebeuren dat post die aan uw criteria voldoet, alsnog naar postvak Spam verdwijnt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is op te lossen door Gmail te instrueren die post met rust te laten.

Gmail doet zijn best om spam zo veel mogelijk uit uw postvakken te weren. Dat lukt niet altijd. Wordt post onterecht als spam aangezien, dan zet u dat recht door naar het postvak Spam te gaan en in de knoppenbalk te kiezen voor Geen spam. Dat kan zowel in de berichtlijst (selecteer eerst met vinkjes een of meer berichten) als na het openen van het betreffende bericht. Gebruikt u filters, dan is er een veel handigere oplossing.

Voorkom dat geselecteerde berichten alsnog voor spam worden aangezien.

Ook bij filters denkt Google wel eens dat het om spamberichten gaat. Het is dan veel werk om bijvoorbeeld een regelmatig terugkerende nieuwsbrief telkens maar weer te ‘ontspammen’. U lost het eenvoudig op door in uw filter de optie Nooit naar Spam zenden te activeren. U vindt deze handige optie op het tweede scherm tijdens het maken of bewerken van een filter (op tabblad Filters van Instellingen). Zorg wel dat de instellingen van het filter zodanig scherp zijn dat u nu niet ongewild allerlei spam doorlaat naar uw postvakken.

1 Reacties op: Spamfilter van Gmail intomen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 jaar, 1 maand geleden
    Mijn gmail account zet automatisch eigenlijk alle belangrijke emails in de spamfolder. Ik ben nu op het punt dat ik het spamfilter veel liever uit zet dan steeds maar alles te missen. Iemand enig idee?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.