Spotify lanceert app voor iPad

Door: Elmar Rekers | 02 mei 2012 15:19

Apps & Software

iPad-gebruikers kunnen sinds woensdag aan de slag met de langverwachte officiële Spotify-app. Een eerdere iOS-app van de streaming muziekdienst was enkel geschikt voor de iPhone en iPod touch.

Spotify heeft naar eigen zeggen lang aan de applicatie geknutseld om deze te optimaliseren voor het grotere iPad-scherm. De app, die momenteel versienummer 0.5.0 draagt, heeft bijvoorbeeld uitgebreide bedieningsopties, een verbeterde zoekfuntie en albumhoezen zijn aangepast voor het scherpe Retina-beeldscherm.

Airplay

Verder is er een Airplay-ondersteuning aanwezig waardoor muziek via Apple TV kan worden afgespeeld en laat de Gapless-functie nummers desgewenst in elkaar overlopen. Volgens Spotify is de iPad-applicatie er vooral op gericht om de gebruiker nieuwe muziek te laten ontdekken, daar waar de iPhone-app bedoeld zou zijn om reeds gevonden muziek te beluisteren.

Hoewel de applicatie voor de iPad gratis te downloaden is uit de App Store, moet de gebruiker wel over een Spotify Premium-account beschikken om hier ook daadwerkelijk gebruik van te kunnen maken. Bezitters van een Android 4.0-toestel kunnen overigens al enige tijd met een bètaversie van de nieuwe Spotify-app voor Android aan de slag. Deze app is echter nog niet geoptimaliseerd voor tablets.

0 Reactie(s) op: Spotify lanceert app voor iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.