Startmenu komt naar Windows RT

Door: De Telegraaf | 16 september 2015 15:34

Apps & Software

Microsoft heeft vrij plotseling een startmenu toegevoegd aan het nog niet echt succesvolle Windows RT. Deze versie van Windows is er een voor de minder krachtige tablets. Maar nu krijgt de RT net als Windows 10 een startmenu. Dit meldt de supportsite van het techbedrijf.

Gebruikers kunnen zelf kiezen of ze er gebruik van willen maken, want naast het nieuwe startmenu kan men er ook voor kiezen om het 'oude' startscherm te gebruiken. Daarnaast kunnen de gebruikers instellen of ze onlangs geopende programma's in het startmenu willen zien en hoeveel. Het uiterlijk van het startmenu kan ook aangepast worden. Windows RT is tot dusverre geen doorslaand succes. Het is oorspronkelijk bedoeld voor tablets die geen chip van Intel gebruiken en daardoor werken veel programma's van Windows niet op het systeem. Het systeem is mede door de beperkingen niet heel veelzijdig. De update van RT wordt vanaf heden naar de gebruikers uitgerold, maar er kan niet worden overgestapt naar Windows 10.

2 Reactie(s) op: Startmenu komt naar Windows RT

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 september 2015 11:34 Kasander
  Direct nadat duidelijk was dat gebruikers van Windows een "ouderwets" startmenu terug wilden hebben had MS gelijk moeten reageren. Dat had een hoop ergernis gescheeld.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 september 2015 21:52 Anoniem
  precies Kasander maar tis microotje he en die kunnen nog niet goed luisteren. Schrijven (programmeren) en lezen kunnen ze wel maar luisteren…dat is een stap te ver.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.