Synchroniseren met de Chrome-browser

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 24 september 2010 14:14

Apps & Software

Veel browsers hebben de mogelijkheid om bladwijzers te synchroniseren. Hierdoor maakt het niet uit achter welke pc u internet, u hebt altijd de beschikking over uw opgeslagen websites. In de browser Chrome is deze functie uitgebreider. Naast bladwijzers kunt u ook extensies, voorkeuren, thema’s en de automatische aanvuller synchroniseren.

Om uw browservoorkeuren te synchroniseren heeft u een Google-account nodig. De gegevens worden namelijk centraal bij Google opgeslagen, zodat u op een andere pc alleen de Chrome-browser en een internetverbinding nodig hebt voor de synchronisatie. Door rechtsboven op de instellingenknop te klikken en vervolgens te kiezen voor Opties, verschijnt er een pop-upvenstertje. Klik op het tabblad Persoonlijke Items en vervolgens op Synchronisatie Instellen. Geef uw Google accountgegevens in en kies welke gegevens u wilt synchroniseren. Om later uw instellingen te bekijken, volgt u dezelfde stappen.

Bij de synchronisatie van extensies worden de instellingen van de betreffende extensies niet meegenomen. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een ad-blocker, dan moet u uw filterlijst opnieuw selecteren. De (start)pagina van Google die uw meestbezochte pagina’s toont wordt ook niet gesynchroniseerd, omdat de browsegeschiedenis niet opgeslagen wordt. Voordeel is wel dat de synchronisatie werkt tussen meerdere Chromiumvarianten. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van de variant Iron en wilt u synchroniseren met Chrome, dan gaat dat probleemloos via hetzelfde proces.

In de opties van Chrome kunt u de synchronisatie instellen.

0 Reactie(s) op: Synchroniseren met de Chrome-browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.