T-Mobile zet 4G-netwerk 18 november open voor klanten

Door: Elmar Rekers | 16 september 2013 09:53

Nieuws

T-Mobile biedt klanten vanaf 18 november toegang tot zijn 4G-netwerk. De randstad is als eerste aan de beurt, waar T-Mobile-gebruikers zonder extra kosten aan de slag kunnen met het snellere mobiele internet.

"Groot-Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag" worden door T-Mobile genoemd als de eerste steden die over 4G-internet zullen beschikken. Het 4G-netwerk wordt vervolgens gestaag uitgebreid. Eind 2014 moet 80 procent van de Nederlanders toegang hebben tot T-Mobile's 4G-internet.

T-Mobile zegt 4G voor alle klanten toegankelijk te willen maken, en mensen met een abonnement bij de provider (en MTV Mobile) zullen dan ook automatisch en kosteloos overgaan op 4G. Uiteraard moet een smartphone of tablet wel over een 4G-ondersteuning beschikken.

Snelheid 4G

Niet alle klanten zullen over de volledige 4G-snelheid (50 Mbps) gaan beschikken. Klanten met een databundel van minder dan 1 GB zullen een snelheid van 15 Mbps krijgen, een databundel van 1 tot 2 GB is goed voor 30 Mbps en de grootste databundel van 5 GB opent de volledige 50 MBps. Ter vergelijking: 3G haalt een theoretische snelheid van 14,4 Mbps.

T-Mobile is niet de eerste provider die 4G uitrolt in Nederland. KPN en Vodafone gingen het bedrijf al voor. Wel is T-Mobile de enige die al zijn klanten automatisch op het nieuwe netwerk overzet.

Meer weten over 4G-internet, hoe het werkt en wat het voor je kan betekenen? Lees onze uitgebreide artikelen over deze nieuwe standaard op het gebied van mobiel internet.

1 Reactie(s) op: T-Mobile zet 4G-netwerk 18 november open voor klanten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 september 2013 15:50 Anoniem
    Ik ben niet van de T-Mobile maar zij laten wel zien hoe het hoort!
    Geen flauwe grappen met dat je een ander abonnement moet hebben voor 4G nee gewoon iedereen automatisch over. Zo hoort het!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.