Tip: Alleen e-mail van vrienden en familie met Dextr

© PXimport

Tip: Alleen e-mail van vrienden en familie met Dextr

Geplaatst: 25 juni 2013 - 05:42

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Martin Gijzemijter

E-mail ontvangen van vrienden en familie is doorgaans leuk, maar helaas duiker er ook altijd e-mails tussen die met werk of andere zaken te maken hebben. Dan kun je natuurlijk een filter aanmaken om dat soort e-mails in een ander mapje te laten instromen, maar in je ooghoek zie je dat alsnog en dan kun je ze net zo goed lezen. Met Dextr voor Android scheid je het fijne kaf van het zakelijke koren.

Twee e-mailprogramma’s

Wat Dextr in feite doet, is weinig anders dan wat je in je standaard mailprogramma met een filter doet, met als verschil dat de mail die je niet wilt zien ook daadwerkelijk niet wordt opgehaald. Omdat die e-mail dus nooit in de app verschijnt, word je ook niet in de verleiding gebracht om het te lezen, hetgeen betekent dat je zaken en privé echt kunt scheiden.

 

© PXimport

Naast Dextr zul je wel nog een andere app moeten gebruiken om de overige e-mails binnen te halen, tenzij je dat op je desktop doet.

Echter, dat betekent wel dat je daarnaast ook nog een app moet hebben om die overige e-mails te lezen wanneer het daar tijd voor is. Oftewel, realiseer je wel dat je hiervoor met twee apps zult moeten werken. Of je kiest ervoor om je werk je werk te laten, en buiten de kantoormuren op je smartphone alleen maar privéberichten te lezen. Daar wordt je leven een stuk rustiger van uiteraard.

Dextr downloaden

Je downloadt Dextr in de app store van Android, Google Play. Helaas is de app niet geschikt voor alle Android-apparaten, op de Google Nexus werkt de app bijvoorbeeld niet, op de meeste Android-smartphones (met de meest recente firmware) echter wel. Je kunt de app vanaf je smartphone downloaden, maar ook vanaf je desktop.

 

© PXimport

Dextr is voor 76 cent te downloaden in de Google Play Store.

Contactpersonen selecteren

Wanneer je Dextr hebt geïnstalleerd en gestart, krijg je een scherm te zien waarin je contactpersonen kunt selecteren. De contactpersonen die je hier selecteert, zijn de personen waarvan mail zal worden getoond in de app. Let op: zorg er wel voor dat de juiste e-mail adressen van de personen in kwestie aan de contactpersonen gekoppeld zijn, anders wordt er mail niet getoond die je wel graag had willen zien. Je kunt op een later tijdstip vrienden overigens altijd nog toevoegen of weghalen, dus je hoeft dat nu niet in één keer allemaal te bedenken. Wanneer je de gewenste contactpersonen hebt toegevoegd, sluit je het menu en kun je aan de slag met de app.

Dextr is verder geen hele bijzondere mail app, fijne interface, niet extreem uitgebreid, maar daar gaat het hier natuurlijk ook niet om. Wanneer je deze app gebruikt, zie je voortaan alleen maar de e-mails die je écht wilt lezen en bewaar je de moetjes voor later.

 

© PXimport

Selecteer de contactpersonen van wie je mail wil lezen, en de rest zal aan je voorbij gaan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten