Tip: Android-apps installeren vanuit je browser

Door: Martin Gijzemijter | 14 juni 2013 07:30

How To

Of je nu fan bent van iOS of van Android, één ding moet je het besturingssysteem van Google absoluut meegeven: er is geen makkelijkere manier om je smartphone of tablet bij te werken dan via Google Play in je browser. Helaas weet lang niet iedereen dat dit mogelijk is, dus stippen we het nog even voor je aan.

Synchronisatie op je iPad

In principe kun je je iPhone en iPad natuurlijk ook bijwerken vanaf je desktop of laptop, maar dat werkt een stuk onhandiger. Je dient dan je tablet of smartphone aan te sluiten op je computer, waarna je in iTunes aankopen kunt doen, apps kunt verschuiven op je iPhone /iPad en het geheel vervolgens kunt synchroniseren om het resultaat van je wijzigingen op het toestel te tonen.

Je iPad beheren kan via iTunes, maar heel praktisch is dat niet.

Beheren in je browser

Op een Android-tablet of -smartphone is het veel eenvoudiger om nieuwe apps toe te voegen. Toegegeven, het heeft ook wel iets om lekker vanaf de bank of in bed nieuwe appjes uit te zoeken, maar het bladert toch net even wat prettiger op een groot beeldscherm.

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is er uiteraard voor zorgen dat je een account hebt bij Google Play. Daarna zorg je ervoor dat dit account ook is gekoppeld aan je Android-tablet of -smartphone. De makkelijkste manier om er zeker van te zijn dat dit goed gebeurt, is door je op je tablet of smartphone aan te melden in de Google Play-app, en vervolgens een app te downloaden.

Wanneer je nu uitlogt en opnieuw inlogt bij Google Play in je browser, zie je de knop Installeren onder de apps (of kopen als het om een niet-gratis app gaat). Klik je hierop, dan wordt de app rechtstreeks geïnstalleerd op je tablet of smartphone. Wel even zorgen dat ze aan staan natuurlijk anders werkt het niet.

Rechtstreeks apps installeren vanuit je browser is super praktisch en efficiënt.

1 Reactie(s) op: Tip: Android-apps installeren vanuit je browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 31 oktober 2013 18:18 Anoniem
    hgg
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.