Tip: Bladwijzers vinden (Chrome)

Door: Robbin Ooijevaar | 03 januari 2013 13:52

Apps & Software

Bladwijzers zijn onmisbaar als je onderzoek doet voor een project, hobby of studie. Het is bijna onmogelijk om een goede structuur in je favorieten aan te brengen, mits je consequent bent met archiveren of bladwijzers steeds in een juiste submap plaatst: veel te veel werk!

Door de bladwijzer een goede naam te geven, kun je ze eenvoudig opslaan en terugvinden. Als je op het sterretje klikt in de Chrome-adresbalk, bewaar je de bladwijzer.

De naam van de bladwijzer is gelijk aan de naam van de websitepagina. Omdat deze vaak niet overeenstemt met jouw eigen zoekwoorden, is het goed om de bladwijzer een betere naam te geven. Druk nogmaals op het sterretje en geef bij Naam een omschrijving op die logisch is om de bladwijzer ooit terug te vinden.

Bladwijzers zoeken

Bladwijzers zoeken gaat in Chrome via het icoontje met de gereedschapssleutel / Bladwijzers / Bladwijzerbeheer of gebruik de toetscombinatie Ctrl+Shift+O. Voor wie dit te omslachtig vindt, is de extensie Atomic Bookmark handig. Deze uitbreiding plaatst een knop naast de adresbalk waarmee je direct een zoekopdracht kunt uitvoeren.

Atomic Bookmark, https://chrome.google.com/webstore.

Geef bladwijzers een goede naam en gebruik de extensie Atomic Bookmark om snel te zoeken binnen de bladwijzercollectie.

1 Reactie(s) op: Tip: Bladwijzers vinden (Chrome)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 8 november 2013 19:34 Anoniem
    Probeer http://www.startme.com ook eens.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.