Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Tip: Kortingscoupons vinden met Google

Door: Martin Gijzemijter Martin | 24 mei 2013 16:30

Apps & Software

In Amerika zijn ze er helemaal gek van: coupons. Niet zo vreemd, want wie een beetje handig is met het vinden van die kortingsbonnetjes, kan zomaar gratis boodschappen scoren. Zo ver gaat het in Nederland niet, maar kortingsbonnen kunnen je wel degelijk een aardig bedrag op je aankoop schelen. Het nadeel is dat je vaak alleen maar coupons vindt die verlopen zijn. Gelukkig kun je daar iets aan doen.

Coupon-sites

De tip die we je zometeen geven heeft betrekking op het vinden van coupons in Google. Het is echter goed om te weten dat je al dat zoekwerk niet per definitie zelf hoeft te doen. Er zijn namelijk prima sites op internet die alvast coupons voor je zoeken en ze delen. Daar is niets vreemds of illegaals aan, de bedrijven die die coupons uitgeven doen dat immers toch alleen maar voor promotiedoeleinden.

Je hoeft niet altijd zelf te zoeken, er zijn ook sites die het voor je doen.

Coupons op dit soort sites (bijvoorbeeld www.retailmenot.com of www.actiepagina.nl) zul je echter niet heel snel vinden voor, bijvoorbeeld de Albert Heijn of de Blokker etc. Het gaat dan vooral om bestellingen op websites als, bijvoorbeeld, Amazon.com. Desalniettemin goed om te weten.

Weten wat je zoekt

Een belangrijk aspect bij het zoeken naar coupons is dat je heel gericht moet zoeken. Je kunt namelijk zoeken op Coupon + bedrijfsnaam, maar, ook al lijkt dat een prima opdracht, het is iets te algemeen. Je kunt beter zoeken op wat je denkt te vinden, bijvoorbeeld: kortingscode + bedrijfsnaam, of 10% korting + bedrijfsnaam (of andere combinaties met getallen). Zo voorkom je dat je op algemene pagina’s terechtkomt en komen de resultaten met daadwerkelijke kortingscode eerder bovenaan.

Zoek naar dat wat je denkt te vinden. Dat maakt de resultaten minder algemeen.

Zoeken op periode

Zelfs als je bovenstaande tip gebruikt, zul je niet altijd kortingscodes vinden die recentelijk zijn geplaatst. Frustrerend, want niets is irritanter dan een leuke code vinden om te ontdekken dat die een jaar geleden is verlopen. Dat is waar de functie zoeken op periode in Google van pas komt. Vul je zoekopdracht in en klik op Zoekhulpmiddelen / Elke periode een geef een periode aan, bijvoorbeeld Afgelopen maand. Zo krijg je gegarandeerd alleen kortingscodes te zien die de afgelopen maand zijn gepubliceerd en de kans dat die verlopen zijn is natuurlijk een stuk kleiner.

Geef een richtdatum aan in je zoekopdracht. Dan vind je recentere coupons.

Zoeken op afbeeldingen

Tot slot nog een handige tip: zoek niet alleen op tekst. In veel gevallen worden codes ook gewoon ingescand of verwerkt in een afbeelding. In dat geval zul je zo’n code sneller vinden wanneer je rechtstreeks zoekt op afbeeldingen. Tip: dit werkt vooral fantastisch wanneer je naar het buitenland gaat en daar wilt besparen op uit eten gaan, attracties bezoeken en dat soort zaken.

Zoeken op plaatjes is ook heel effectief.

0 Reacties op: Tip: Kortingscoupons vinden met Google

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.