Topografie bijspijkeren met Google Maps

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 25 februari 2011 16:32

Apps & Software

De schat aan topografische informatie die achter Google Maps schuilgaat, kan ook worden ingezet voor educatie en entertainment. Een voorbeeld hiervan is het spel ‘Waar in de World’.

Het spelletje ‘Waar in de World’ is een topografiespel waarbij u aan de hand van satellietbeelden namen van locaties moet raden. Dit is geen kernfunctie van Google Maps, maar een leuke extraatje dat u kunt inschakelen in Google Maps Labs. Om dit te doen, surft u naar maps.google.nl en klikt u op de optie Nieuw bovenin (in het rood), waarmee u Google Maps Labs opent. Klik op Inschakelen naast Waar in de World game en vervolgens op Wijzigingen opslaan onderin het venster. De optie Waar in de World game verschijnt nu rechts, boven de kaart. Klik op deze optie om het spel te starten.

U dient het spel eerst aan te zetten in Google Maps Labs.

Het spel spelen

U ziet nu aan de linkerkant staan in welke ronde van het spel u zich bevindt, in dit geval ronde 1 van 10. Onderin ziet u een teller aflopen van tien naar nul, dat is de tijd die u hebt voor elke vraag. Google Maps toont u vervolgens een plaats op de kaart, waarna u moet aangeven om welke plaats dit gaat. U hoeft dit gelukkig niet helemaal zelf te bedenken, u kunt kiezen uit vier meerkeuze-antwoorden. Een beetje flauw is wel dat u soms het antwoord doodleuk op de kaart kunt zien staan, maar meestal zult u echt een beroep moeten doen op uw topografische kennis of uw geluk. Aan het eind van de tien rondes worden uw huidige en vorige scores weergegeven, die u vervolgens kunt proberen te verbeteren. Uiteraard is dit geen extreem uitgebreid spel en blijft het maar eventjes leuk, maar het is wel een zeer leuke extra uitbreiding op Google Maps. Wilt u de kaart weer gewoon gebruiken, klik dan op Stoppen.

Door te klikken op Waar in de World game, start het spel automatisch.

0 Reactie(s) op: Topografie bijspijkeren met Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.