Twaalf extra formaten in Google Docs Viewer

Door: tonie-van-ringelestijn | 21 februari 2011 10:54

Apps & Software

De Google Docs Viewer ondersteunt 12 nieuwe bestandsformaten, waaronder nu alle Office-formaten en AutoCad- en Photoshop-bestanden.

Dat heeft Google vrijdagavond bekendgemaakt in een weblogbericht. Het gaat om een uitbreiding van de Google Docs Viewer die documenten in de browser toont zonder dat extra software nodig is. Sinds medio vorig jaar ondersteunt Google Docs Viewer alle Word-formaten, inclusief .docx. Voortaan geldt dat voor alle Office-formaten. Zo is nu ook support voor .xls, .xlsx en .pttx aanwezig.

Verder zijn bestanden uit Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Autodesk AutoCad en Apple Pages te bekijken in de Viewer. Nieuw zijn ook ondersteuning voor .eps, .ps, .ttf, .xps en .svg. Support voor OpenDocument (ODF) ontbreekt echter nog altijd.

Van Gmail naar Docs

De Docs Viewer is ook beschikbaar voor Gmail-gebruikers als zij een attachment met een van de bestanden ontvangen. De bestanden zijn ook direct naar Google Docs te sturen en via die dienst te delen met anderen. De meeste bestandsformaten zijn alleen te bekijken en niet direct te bewerken.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Twaalf extra formaten in Google Docs Viewer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.