Twitter vestigt aandacht op hevige strijd om gebruiker

Door: matthijs-van-den-broek | 11 december 2012 08:41

Apps & Software

Twitter kondigde vannacht officieel de mogelijkheid aan om foto's te bewerken met filters binnen de app voor iOS en die voor Android. De geruchtenmachine draaide al op volle toeren; Instagram zette zichzelf volgens Twitter buitenspel.

Het gaat dus niet om een beetje bijsnijden of het contrast verbeteren, nee: in de geupdate versie van de Twitter-apps voegt Twitter zelf filters en andere opties toe in de eigen app voor Android en iPhone.

Op het officiële Twitter-blog schrijft senior designer bij Twitter Coleen Baik:

"Starting today, you’ll be able to edit and refine your photos, right from Twitter. The latest versions of Twitter for iPhone and Twitter for Android introduce a few new ways to enhance the images you tweet. We’re grateful to our partner, Aviary, for powering our filters and effects."

Dwarsbomen

Twitter dwarsboomt met deze nieuwe fotoservice op een wel zeer directe manier de foto-app Instagram, die tegenwoordig onderdeel is van Facebook. Gisteren verdweeen al de previewversie van Instagram foto's die via Twitter werden verspreid. Hierdoor moesten bezoekers altijd doorklikken naar een aparte site om de bewerkte foto’s te bekijken. Volgens Twitter schakelde Instagram zelf de functie uit.

Social battle

Natuurlijk wordt de strijd om de (social media) gebruiker op internet op meerdere fronten uitgevochten. Kennelijk is het voor het ooit zo "open" bedrijf Twitter nodig om succesvolle concepten van anderen te kopiëren en exclusiviteit af te dwingen. We kunnen ons voorstellen dat ze bij Facebook (die 1 miljard dollar neerlegde voor Instagram) niet heel blij zullen zijn met deze stap van Twitter. Het zet de verhoudingen tussen de twee partijen nog verder op scherp dan ze al stonden.

0 Reactie(s) op: Twitter vestigt aandacht op hevige strijd om gebruiker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.