Uitrol Android 4.1 Jelly Bean in juli van start

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 28 juni 2012 09:49

Apps & Software

Android 4.1, beter bekend als Jelly Bean, zal medio juli door Google worden uitgerold. Dat maakte het bedrijf woensdagavond bekend. De Galaxy Nexus, Nexus S en Motorola Xoom zullen als eerste met het nieuwe OS aan de slag kunnen.

Google deed de aankondiging tijdens zijn eigen I/O-conferentie in San Francisco. Uit de presentatie werd duidelijk dat Android 4.1 onder meer een verbeterd en uitgebreid notificatiesysteem met zich mee zal brengen, en dat het OS soepeler werkt dan voorganger Ice Cream Sandwich.

Voorspellen

Het OS zal volgens Google sneller op handelingen kunnen reageren omdat het constant probeert te voorspellen waar de gebruiker het scherm zal aanraken. Doordat Google Jelly Bean daarnaast heeft voorzien van vsync zal alles op het scherm er aanzienlijk vloeiender moeten uitzien. Dit omdat zowel het besturingssysteem als de applicaties worden vastgezet op 60fps.

In navolging van Apples Siri komt ook Google met een eigen spraakgestuurde assistent. Een smartphone of tablet zal zodoende vragen kunnen beantwoorden en bepaalde acties kunnen uitvoeren. Google maakte nog geen naam voor de assistent bekend. Volgens Google werkt de dienst ook wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is.

Uitrol Android 4.1

In eerste instantie zal Android 4.1 in juli worden uitgerold voor de Galaxy Nexus, Nexus S en Motorola Xoom. De nieuwe Nexus 7-tablet wordt eveneens geleverd met het OS. Later zullen ook andere smartphones en tablet van de update voorzien worden. Dit duurt doorgaans enige tijd langer omdat fabrikanten als HTC en Samsung hun eigen schil over Android willen leggen.

0 Reactie(s) op: Uitrol Android 4.1 Jelly Bean in juli van start

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.