Updates voor Windows 8.1 en Windows Phone in voorjaar

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 23 februari 2014 16:38

Nieuws

Microsoft heeft bekend gemaakt zowel Windows 8.1 en Windows Phone van een update te voorzien. De update van Windows 8.1 moet in maart al worden uitgerold. Wanneer de update van Windows Phone 8 naar Windows Phone 8.1 precies moet uitrollen is nog onbekend: naar verwachting deze lente.

De komst van de update van Windows 8.1 is niet geheel onverwacht. Al eerder lekte een nog niet definitieve versie van Windows met de update uit op het internet. Hier was te zien dat Microsoft probeert gebruikers met traditionele desktops en laptops zonder touchscreen tegemoet te komen. Zo start Windows na de update standaard op in de dekstop en zijn er afsluit- en herstartmogelijkheden zichtbaar aanwezig in het startscherm.

Windows Phone 8.1

Over de Windows Phone 8.1-update is minder bekend, maar Microsoft lichtte een tipje van de sluier op. Zo kan het mobiele besturingssysteem overweg met dual sim-smartphones, is een sluiterknop voor de camerafunctionaliteit niet meer verplicht voor fabrikanten en wordt het mogelijk om apps op de sd-kaart te installeren. Ook werd bekend gemaakt dat er een Windows Phone app van Facebook Messenger aan zit te komen.

Of de update beschikbaar komt voor alle huidige Windows Phone-toestellen is nog niet zeker. Microsoft gaf echter aan dat ze alle toestellen willen blijven ondersteunen.

Tevens onthulde Microsoft dat andere fabrikanten nieuwe Windows Phones op de markt gaan brengen, waaronder LG en Lenovo. Details over mogelijke smartphones en of deze toestellen ook in Nederland beschikbaar komen zijn nog onbekend.

1 Reactie(s) op: Updates voor Windows 8.1 en Windows Phone in voorjaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 23 februari 2014 23:23 Anoniem
    Naa dat is super vet jongu
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.