Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Uw eigen e-mailadres als afzender in Gmail

Door: Kees Krick | 06 oktober 2010 13:53

None
Apps & Software

Met Google Mail kunt u berichten versturen namens andere e-mailaccounts. Dan is het wel zo handig als Gmail alleen een door u gekozen e-mailadres toont en niet alsnog in het afzenderveld verklapt dat het bericht via Gmail is verstuurd. Dat lukt alleen als u de extra e-mailaccounts op de juiste manier instelt.

Wanneer u in Gmail extra e-mailadressen hebt opgevoerd, kunt u bij het berichtveld Van kiezen uit wiens naam u het bericht wilt verzenden. Zodoende komt de ontvanger niet te weten dat dit bericht via uw Gmail-account is verstuurd. Toch kan het hier gemakkelijk fout gaan. Kiest u bij het opvoeren van het e-mailadres namelijk voor de optie Verzenden via Gmail (eenvoudig in te stellen), dan staat in het afzenderveld duidelijk vermeld dat Gmail dit bericht heeft verstuurd namens dat andere e-mailadres.

Om alleen het door u gekozen e-mailadres in het afzenderveld te krijgen, kunt u bij het opvoeren van dat e-mailadres beter voor de tweede optie kiezen. Dan is het wel nodig om zelf een SMTP-server, gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. U kunt die van uw provider of eigen domein gebruiken, maar mag ook die van Gmail zelf opgeven. In dat geval geeft u smtp.gmail.com (poortnummer 587) op en uiteraard de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u bij Gmail bekend bent.

Kies voor de tweede optie en vul de gegevens van de SMTP-server in.

Vanaf dan zal in het afzenderveld alleen het gekozen e-mailadres staan en wordt niet aan de ontvanger verklapt dat het bericht via uw Gmail-account is verstuurd. Houd er wel rekening mee dat door in de berichtheaders te graven wel altijd het originele afzenderadres is terug te vinden.

0 Reacties op: Uw eigen e-mailadres als afzender in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.