Uw eigen e-mailadres als afzender in Gmail

Door: Kees Krick | 06 oktober 2010 13:53

Apps & Software

Met Google Mail kunt u berichten versturen namens andere e-mailaccounts. Dan is het wel zo handig als Gmail alleen een door u gekozen e-mailadres toont en niet alsnog in het afzenderveld verklapt dat het bericht via Gmail is verstuurd. Dat lukt alleen als u de extra e-mailaccounts op de juiste manier instelt.

Wanneer u in Gmail extra e-mailadressen hebt opgevoerd, kunt u bij het berichtveld Van kiezen uit wiens naam u het bericht wilt verzenden. Zodoende komt de ontvanger niet te weten dat dit bericht via uw Gmail-account is verstuurd. Toch kan het hier gemakkelijk fout gaan. Kiest u bij het opvoeren van het e-mailadres namelijk voor de optie Verzenden via Gmail (eenvoudig in te stellen), dan staat in het afzenderveld duidelijk vermeld dat Gmail dit bericht heeft verstuurd namens dat andere e-mailadres.

Om alleen het door u gekozen e-mailadres in het afzenderveld te krijgen, kunt u bij het opvoeren van dat e-mailadres beter voor de tweede optie kiezen. Dan is het wel nodig om zelf een SMTP-server, gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. U kunt die van uw provider of eigen domein gebruiken, maar mag ook die van Gmail zelf opgeven. In dat geval geeft u smtp.gmail.com (poortnummer 587) op en uiteraard de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u bij Gmail bekend bent.

Kies voor de tweede optie en vul de gegevens van de SMTP-server in.

Vanaf dan zal in het afzenderveld alleen het gekozen e-mailadres staan en wordt niet aan de ontvanger verklapt dat het bericht via uw Gmail-account is verstuurd. Houd er wel rekening mee dat door in de berichtheaders te graven wel altijd het originele afzenderadres is terug te vinden.

0 Reactie(s) op: Uw eigen e-mailadres als afzender in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.