5 veelvoorkomende Android-problemen (en oplossingen)

Door: Chwhynny Overbeeke | 17 augustus 2016 14:23

How To

Je Android-smartphone of -tablet loopt meestal als een zonnetje, maar het blijft een stuk hardware, en daar kunnen dingen mee fout gaan. Zelfs de nieuwste Galaxy S7 of LG G5 kan problemen veroorzaken. Wij bespreken vijf dingen waarmee Android-gebruikers te maken kunnen krijgen, en geven we natuurlijk de oplossing.

Batterij

Het is heel vervelend als je batterij veel te snel leegloopt. Om dit te voorkomen kun je de instellingen van locatiediensten aanpassen. Ga naar het instellingen menu en kies Locatie. Selecteer vervolgens de energiebesparende functie. Lees ook: 7 manieren om je Android-telefoon te beveiligen.

Ook het scherm van je apparaat verbruikt veel energie. Daarom is het een goed idee om de helderheid van het scherm te verminderen en geen gebruik te maken van de automatische helderheid functie.

Scherm

Het kan gebeuren dat je aanraakscherm niet meer reageert. Als je je apparaat niet hebt laten vallen en als het niet nat is geworden, dan is het meestal gewoon een kwestie van je apparaat opnieuw opstarten. Zet je apparaat uit en wacht een minuut of twee voordat je het weer aan probeert te zetten.

Gebruikersinterface

Als je apparaat vol staat met allerlei apps en foto’s is de kans groter dat het trager wordt. Probeer ruimte vrij te maken door ongewenste foto’s en apps te verwijderen, of zet ze over op een SD-kaart of in de cloud.

Live achtergronden kunnen je apparaat ook vertragen. Probeer deze te vervangen door een reguliere achtergrond.

Je kunt bovendien proberen de cache van je apparaat leeg te maken in Instellingen > Apps. Op sommige apparaten kun je in één keer het gehele cachegeheugen leegmaken, of je kunt het per app doen.

Apps en Google Play Store

Als een bepaalde app blijft crashen, is het tijd om te checken of er een update beschikbaar is. Ook kun je proberen de app te verwijderen en opnieuw te installeren.

Is het Google Play dat steeds crasht, of kunnen bepaalde apps niet gedownload worden? Dan is de kans groot dat je met een corrupt cache te maken hebt. Ga naar Instellingen > Applicaties > Alle Apps > Google Play Store > Opslag en wis de cache. Start vervolgens je apparaat opnieuw op.

Kun je nog steeds geen apps downloaden uit Google Play? Ga dan op je telefoon naar Google Play, druk op het hamburgermenu links bovenaan het scherm en kies de optie om je lokale zoekgeschiedenis weg te gooien.

Connectiviteit en synchronisatie

Als je connectiviteitsproblemen hebt, is het een goed idee om je apparaat een halve minuut in de vliegtuigmodus te zetten. In veel gevallen is het probleem meteen verholpen.

Als je problemen hebt met het verzenden van sms'jes, dan kun je op het bericht drukken om het opnieuw te verzenden. Werkt dit niet? Probeer dan je apparaat opnieuw op te starten.

Synchronisatieproblemen kunnen vaak verholpen worden door eerst te controleren of je wel een internetverbinding hebt en of de dienst die je probeert te gebruiken misschien down is. Als het daaraan niet ligt, kun je proberen om de account van je apparaat te verwijderen en opnieuw in te stellen.

0 Reactie(s) op: 5 veelvoorkomende Android-problemen (en oplossingen)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.