VIA onthult mini-pc met Android voor 49 dollar

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 23 mei 2012 10:07

Apps & Software

Met de APC 8750 zal chipmaker VIA in juli een Android-pc introduceren die voor amper vijftig dollar over de toonbank gaat. "Wanneer je een systeem bouwt met internet als uitgangspunt, gebeuren er wonderlijke dingen", aldus de makers.

Het minisysteem van VIA draait op een 800 MHz ARM-processor en het kleine moederbord meet slechts 170 bij 85 millimeter. Volgens de fabrikant is deze APC 8750, door een grafische kern in de processor, in staat om video's in 720p af te spelen.

"Veel computeractiviteiten, zoals het maken van berekeningen en het opslaan van data, zijn naar het internet verschoven. Dit heeft als resultaat dat een zeer goedkope computer - met toegang tot internet - net zo waardevol kan zijn als een veel duurdere computer", aldus VIA op zijn website.

Energiezuinig

De APC 8750 beschikt over een bio-chip die het apparaat zeer energiezuinig moet maken. Daarnaast zijn ook standaard zaken als een ethernetpoort, enkele usb 2.0-poorten, hdmi- en vga-aansluitingen en een geïntegreerde microSD-kaartlezer aanwezig. Het systeem maakt gebruik van slechts 512 MB aan DDR3-geheugen en heeft 2 GB aan flashgeheugen tot zijn beschikking.

De APC 8750, die overigens op Android 2.3 draait, zal in juli op de Amerikaanse markt komen voor slechts 49 dollar.

0 Reactie(s) op: VIA onthult mini-pc met Android voor 49 dollar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.