Videobellen met Facebook, maar nog niet in Nederland

Door: daan-doedens | 28 april 2015 09:48

Nieuws

Facebook is geen vreemde eend in de bijt als het gaat om videobellen, maar het bedrijf gaat nu een flinke stap verder. Vanaf vandaag is het mogelijk om met één druk op de knop een videogesprek te houden via Facebook's Messenger-app. Het addertje onder het gras: Nederland moet nog even wachten.

In achttien landen is de app geüpdated, waardoor je zonder veel moeite een videogesprek kunt starten. Je hoeft alleen maar op het camera-icoontje in de Messenger-app te drukken, zowel op Android-toestellen als in iOS, en je kunt live kletsen met je vrienden of familie.

Videobellen via Facebook is nu een fluitje van een cent.

Het is niet de eerste grote update van de app in de laatste paar maanden. Eerder bouwde Facebook tientallen apps van derden in Messenger, zodat je bijvoorbeeld GIF-bestandjes kunt verzenden zonder de app te verlaten. Ook kunnen Messenger-gebruikers sinds kort geld overmaken naar hun vrienden. De nieuwe functie komt waarschijnlijk in de loop van de komende maanden ook naar Nederland.

1 Reactie(s) op: Videobellen met Facebook, maar nog niet in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 28 april 2015 10:43 Oscar
    Altijd leuk je vriendin, kennis, of welk dierbare te kunnen zien tijdens het bellen, maar hou wel je databundel /verbruik in de gaten. Dát geldt óók voor de persoon die gebeld wordt. (vooral in Nederland, waar de providers, databundels hanteren bij hun abonnees.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.