Vijf gratis diensten voor meerdere platformen

Door: matthijs-van-den-broek | 03 december 2012 14:44

Apps & Software

Pak hem beet tien jaar geleden zag het computerlandschap er heel anders uit dan nu, in het smartphone tijdperk. Verschillende diensten beginnen tegenwoordig als app, leveren pas later een webdienst op, of doen dat helemaal niet. Het landschap van (online) diensten is versnipperd geraakt, door de opkomst van verschillende besturingssystemen. Sommige diensten maken handig gebruik van meerdere platforms. Dit zijn er 5, maar er zijn er natuurlijk veel en veel meer!

Evernote

Notities zijn het handigst wanneer je ze overal bij je hebt, en dat is precies wat de dienst Evernote je biedt. Evernote kun je gebruiken als app, als programma op de pc en in de browser. Je kunt notities maken in de vorm van krabbels, lijstjes, foto’s of opnames, en je kunt ze bewerken en bewaren.

Chrome

De browser van Google is niet meer alleen voor Windows. Het is de browser die het verst gevorderd is op het gebied van synchronisatie van je gegevens, zoals bladwijzers, wachtwoorden en de geschiedenis, tussen de verschillende versies (mobiel en pc) van Chrome die je gebruikt.

Instagram

Instagram, tegenwoordig onderdeel van Faceboo, is groot geworden dankzij de iPhone. Het is een online foto-uithangbord, waar u foto’s (eventueel bewerkt met een filter) plaatst en deelt. Het meeste gebeurt in de mobiele app, maar ook in uw browser zijn er leuke extra’s.

Skype

Ook Skype is een bekende in de pc-wereld. De dienst waarmee je met anderen van over de hele wereld kunt viodeobellen en chatten is er, tot frustratie van mobiele providers, ook als gratis app voor smartphones en tablets.

Dropbox

Het voordeel van Dropbox is dat je je online opgeslagen bestanden overal kunt benaderen met je laptop, tablet of smartphone. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding. Het gebruiksgemak maakt Dropbox wat ons betreft een uitstekende cloudopslagdienst.

0 Reactie(s) op: Vijf gratis diensten voor meerdere platformen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.