Voorbeeldweergave van berichten in Gmail

Door: Martin Gijzemijter | 11 juli 2011 17:01

Apps & Software

Hoe meer mails u ontvangt, hoe belangrijker het wordt dat u daar eenvoudig door kunt bladeren, zodat u de belangrijkste mails eerst kunt behandelen. In mailprogramma's als Outlook kunt u een voorbeeld van een bericht bekijken door erop te klikken, zonder het daadwerkelijk te openen. Dankzij een speciale functie in Gmail Labs, kan dat ook in Gmail.

Het betreft, zoals alles in Gmail Labs, een experimentele functie, dus u zult deze zelf moeten inschakelen. U doet dit door te klikken op de optie Labs, onder de knop Instellingen rechtsboven (pictogram van een tandwiel). U kunt zoeken naar de optie door naar beneden te scrollen, maar Labs heeft tegenwoordig ook een handig zoekveld. Typ in dit veld Voorbeeldweergave bericht en de juiste optie komt automatisch in beeld. Klik op Inschakelen en vervolgens op Wijzigingen opslaan bovenin, om de voorbeeldweergave te activeren.

Schakel de optie Voorbeeldweergave bericht in binnen Gmail Labs.

Nadat u hebt geklikt op Wijzigingen opslaan, komt u automatisch weer terecht in uw Postvak IN. Wanneer u nu een bericht ziet waarvan u snel even de inhoud wilt zien, dan klikt u erop met de rechtermuisknop. Vanuit dit venster kunt u het bericht verwijderen, archiveren, markeren als gelezen (zo ruimt u dus snel en effectief op) of klikken op Volledige discussie bekijken om het gehele bericht te openen. Wilt u niets doen met het bericht, klik dan op het kruisje rechtsboven (en niet buiten het kader om de pop-up te sluiten, want dan klikt u zeer waarschijnlijk op een ander mailtje dat dan opent.

Door nu te rechtsklikken op een mailbericht, krijgt u een compacte weergave daarvan te zien.

0 Reactie(s) op: Voorbeeldweergave van berichten in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.