WappZapp - Tv-kanaal voor je tablet, smartphone en pc

Door: Maikel Dijkhuizen | 24 januari 2014 13:17

Apps & Software

WappZapp is een online tv-kanaal voor je iPhone en iPad. Je bent overigens niet veroordeeld tot het kleine scherm van je mobiele toestel, want via een bijzondere stream-functie bekijk je de uitzendingen ook simpel op je computermonitor of televisie!

1. Tv-uitzendingen zoeken

Alleen bezitters van een iPhone, iPad en iPod touch kunnen de definitieve app van WappZapp gebruiken. Android-bezitters moeten het momenteel nog doen met een beta-versie van de applicatie, waarbij de nodige bugs kunnen optreden.

Nadat je WappZapp hebt geopend, zie je allemaal mooie kijktips van de redactie voorbijkomen. Ga je liever zelf op zoek? Doe dan linksboven een beroep op de menuknop (knop met drie streepjes). Via de zoekfunctie spoor je specifieke programma's op. De app heeft daarnaast een heleboel categorieën in huis om tv-programma's over interessante onderwerpen te vinden, zoals sport, documentaires, nieuws, concerten en opmerkelijke zaken.

In WappZapp vind je gemakkelijk tv-programma's die afkomstig zijn van verschillende bronnen.

2. Video afspelen

Met WappZapp kijk je gratis naar programma's van de publieke omroepen, SBS6, Veronica en Net5. Alleen uitzendingen van RTL ontbreken in de app. Verder vind je er beeldmateriaal afkomstig van de websites YouTube, Vimeo en Nu.nl. Zodra je iets leuks hebt gevonden, hoef je alleen maar de afspeelknop (het pijltje) aan te tikken. Voor een optimale video-ontvangst meld je het Apple-apparaat het beste aan bij een wifi-netwerk.

Nuttig is dat je tv-programma's als favoriet kunt aanwijzen. Hiermee controleer je snel of er een nieuwe aflevering is. Je voegt een programma aan je favorietenlijstje toe door op het hartje te tikken. Vervolgens kies je voor Volg als Favoriet.

3. Groot scherm

Als je het kleine scherm van je smartphone zat bent, stuur je de beelden eenvoudig door naar je computermonitor. Verder biedt WappZapp ook ondersteuning aan sommige internet-tv's (Samsung, LG), mediaspelers en de PlayStation 3. Surf met de browser naar www.wappzapp.tv. De koppelcode die in beeld verschijnt, is bedoeld voor je iPhone of iPad. Klap het menu in WappZapp uit en open het onderdeel Koppel TV. Hierna vul je de code in.

Op www.wappzapp.tv vind je een koppelcode om je iOS-apparaat met een groter scherm te verbinden.

Bij een leuke tv-uitzending hoef je alleen nog maar het pictogram met de monitor te kiezen om te profiteren van groot beeld. Je smartphone of tablet vervult nu de rol van afstandsbediening!

3 Reactie(s) op: WappZapp - Tv-kanaal voor je tablet, smartphone en pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 januari 2014 14:41 Anoniem
  Wat ik zo jammer vind is dat dit bovenaan staat "WappZapp is een online tv-kanaal voor je iPhone en iPad." Terwijl de app ook gewoon voor android is….
  Dus helemaal niet voor iphone of ipad… OOK VOOR!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 januari 2014 22:33 darknessblade
  voor android is er een beta versie, waarin nog bugs en overige problemen in voor komen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 januari 2014 11:39 Anoniem
  Heeft me niet echt overtuigd, het woord tv is overdreven, heeft niks te maken met online tv, maar een hoop linkjes naar youtube filmpjes
  Online tv is heel iets anders
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.