Werkgever geen probleem met laatkomers dankzij technologie

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 oktober 2012 11:32

Apps & Software

Twee derde van de Nederlandse leidinggevenden heeft er geen problemen mee dat medewerkers later op het werk verschijnen. Uit onderzoek blijkt dat werkgevers ervan uitgaan dat werknemers thuis of onderweg al begonnen zijn op een tablet of smartphone.

Uit het onderzoek van Mozy en No Ties blijkt dat de Nederlandse leidinggevende veel relaxter tegenover laatkomers staat dan elders in de wereld. Vindt de Nederlandse baas het prima dat een medewerker 54 minuten later op zijn plek zit dan contractueel afgesproken, wereldwijd zijn ze met een gemiddelde van 32 minuten minder coulant.

Bijna een vijfde van de Nederlandse leidinggevenden vindt het zelfs geen probleem wanneer medewerkers twee uur later op het werk verschijnen. Verder heeft 70 procent van de leidinggevenden geen moeite met het eerder naar huis gaan van medewerkers, omdat ze weten dat de tijd op een ander moment wordt ingehaald. Een op de vijf Nederlandse werknemers geeft aan de werkdag thuis te beginnen.

Mobiele technologie

Vooral ontwikkelingen op het gebied van mobiele technologie zijn voor leidinggevenden reden om flexibeler om te gaan met werktijden. Zo blijkt uit het onderzoek dat is gehouden onder 101 leidinggevenden en 100 medewerkers. Smartphones, tablets, apps en cloud-diensten stellen leidinggevenden in staat om flexibelere arbeidsomstandigheden te creëren voor werknemers.

0 Reactie(s) op: Werkgever geen probleem met laatkomers dankzij technologie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.