Windows 8.1 Update 1 heeft een bug voor zakelijke gebruikers

© PXimport

Windows 8.1 Update 1 heeft een bug voor zakelijke gebruikers

Geplaatst: 9 april 2014 - 11:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Redactie ID.nl

Windows 8.1 Update 1 bevat een fout die vooral zakelijke gebruikers treft. Systeembeheerders wordt aangeraden om nog even te wachten op een aangepaste versie. Door de bug kunnen nieuwe patches mogelijk niet automatisch worden geïnstalleerd.

Microsoft waarschuwt zakelijke gebruikers voor de lang verwachte Windows 8.1 Update 1 (KB 2919355). De update zorgt voor verstoring van de werking van Windows Server Update Services (WSUS), waardoor die in de toekomst nieuwe patches niet meer zou herkennen, zo meldt Webwerelds zustersite Infoworld. De bug komt voor bij de WSUS-versies 3.0 SP2 en 3.2. WSUS is de standaard updateservice van Microsoft voor bedrijfsnetwerken.

Microsoft heeft de update inmiddels geblokkeerd van de WSUS-servers, waardoor sysadmins deze niet langer kunnen doorzetten naar hun gebruikers. Los is de update overigens nog wel gewoon te verkrijgen, maar Microsoft geeft het advies aan sys-admins om ermee te wachten. Het is niet duidelijk hoeveel bedrijven te maken hebben met de blijkbaar niet goed geteste Windows 8.1-update.

Uitrol gestaakt

Ondertussen werkt het bedrijf aan een oplossing. "Tot die tijd staken we de distributie van de Windows 8.1-update naar WSUS-servers. We raden iedereen aan om de uitrol van deze update binnen je organisatie uit te stellen totdat we juiste update hebben uitgerold", leest het WSUS Product Team blog op TechNet, waar ook verschillende workarounds worden uitgelegd.

Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten