Windows 8.1 Update 1 heeft een bug voor zakelijke gebruikers

Door: chris-koenis | 09 april 2014 15:45

Apps & Software

Windows 8.1 Update 1 bevat een fout die vooral zakelijke gebruikers treft. Systeembeheerders wordt aangeraden om nog even te wachten op een aangepaste versie. Door de bug kunnen nieuwe patches mogelijk niet automatisch worden geïnstalleerd.

Microsoft waarschuwt zakelijke gebruikers voor de lang verwachte Windows 8.1 Update 1 (KB 2919355). De update zorgt voor verstoring van de werking van Windows Server Update Services (WSUS), waardoor die in de toekomst nieuwe patches niet meer zou herkennen, zo meldt Webwerelds zustersite Infoworld. De bug komt voor bij de WSUS-versies 3.0 SP2 en 3.2. WSUS is de standaard updateservice van Microsoft voor bedrijfsnetwerken.

Microsoft heeft de update inmiddels geblokkeerd van de WSUS-servers, waardoor sysadmins deze niet langer kunnen doorzetten naar hun gebruikers. Los is de update overigens nog wel gewoon te verkrijgen, maar Microsoft geeft het advies aan sys-admins om ermee te wachten. Het is niet duidelijk hoeveel bedrijven te maken hebben met de blijkbaar niet goed geteste Windows 8.1-update.

Uitrol gestaakt

Ondertussen werkt het bedrijf aan een oplossing. "Tot die tijd staken we de distributie van de Windows 8.1-update naar WSUS-servers. We raden iedereen aan om de uitrol van deze update binnen je organisatie uit te stellen totdat we juiste update hebben uitgerold", leest het WSUS Product Team blog op TechNet, waar ook verschillende workarounds worden uitgelegd.

Bron: Webwereld

2 Reactie(s) op: Windows 8.1 Update 1 heeft een bug voor zakelijke gebruikers

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 april 2014 21:55 Anoniem
  hoe kun je de Pro versie updaten
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 april 2014 19:40 darknessblade
  dit kan gewoon via windows update.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.