Yahoo-gebruikers kunnen inloggen bij Google

Door: uhro-van-der-pluijm | 08 september 2010 15:19

Apps & Software

Yahoo gebruikers kunnen sinds gisteren hun eigen account gebruiken om in te loggen bij Google. Google begint zo met het implementeren van OpenID.

Mensen met alleen een Yahoo account hebben kunnen sinds gisteren van alle Google-diensten gebruik maken met uitzondering van Gmail. Google wil hiermee de toegang tot zijn diensten eenvoudiger en laagdrempeliger maken.

Het is onduidelijk waarom Google vooralsnog alleen Yahoo accounts toelaat. De zoekgigant laat op haar weblog echter wel weten binnenkort ook logins van een aantal andere websites toe te willen staan.

Onduidelijkheid

Google maakt hiervoor gebruik van OpenID. Een dienst die ondersteund wordt door grote websites als Facebook, Hyves en Google. In theorie is het Via OpenID mogelijk om met het account van één aanbieder in te loggen op alle andere sites.

Maar hoewel OpenID ondersteund wordt door grote websites, is het nooit echt aangeslagen. De dienst zou vooral te kampen hebben met onduidelijkheid. Zo kunnen gebruikers bij de meeste sites die gebruik maken van OpenID, toch niet inloggen met een extern account. Ook zijn er sites waar je als gebruiker wel kunt inloggen met een extern account maar dan weer niet via iedere provider.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Yahoo-gebruikers kunnen inloggen bij Google

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.