YouTube muziekkanaal

Door: Evi Maquoi | 24 augustus 2011 11:12

Apps & Software

YouTube heeft sinds kort een eigen muziekkanaal om afspeellijsten te maken, aanbevolen nummers te beluisteren of de wekelijkse YouTube Top 100 charts te raadplegen. Het is via YouTube Music zelfs mogelijk om een concertagenda van optredens bij u in de buurt te bekijken.

De naamkeuze is niet erg origineel maar wel duidelijk. Het muziekkanaal YouTube Music laat u toe om door verschillende muziekgenres heen te bladeren. Van blues en country tot folk, jazz of reggae. Het genre Pop/Rock mag volgens ons echter wel opgesplitst worden in twee aparte categorieën. Justin Bieber en Kaiser Chiefs op één pagina is toch een vreemde combinatie. Naast het bladeren van populaire clips per categorie kunt u ook de wekelijkse YouTube Top 100 bekijken en integraal afspelen. Onder Aanbevolen artiesten schotelt YouTube u videoclips voor van soortgelijke artiesten waarvan u eerder al een nummer beluisterde. Misschien vindt u Bloc Party ook wel te pruimen omdat u eerder een clip van Editors bekeek. In samenwerking met Songkick krijgt u per muziekcategorie ook concertinformatie van optredens bij u in de buurt te zien, of daar zelfs ter plekke tickets voor kopen.

YouTube Music lijkt ons een stap in de goede richting om meer nadruk te leggen op het sociale muziekgebeuren, maar het zal nog lang duren voordat het een muziekplatform zoals Last.fm kan evenaren.

De samenwerking met Songkick is interessant.

0 Reactie(s) op: YouTube muziekkanaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.