Zelf informatie toevoegen aan Google Maps

Door: Robbert Brus | 29 december 2011 12:23

Apps & Software

Inmiddels is vrijwel heel Nederland door Google in kaart gebracht en te zien met Google Street View, maar er kan altijd nog veel meer informatie worden toegevoegd. Zo kunt u zelf een foto maken en een beschrijving toevoegen, uw bedrijf op Google Maps plaatsen (zodat nog meer mensen u kunnen vinden) of een uitgebreide routebeschrijving maken en versturen.

1. Account aanmaken en foto's toevoegen

Om op Google Maps informatie te kunnen plaatsen, dient u een Google-account te hebben en u aan te melden bij Panoramio. Ga naar Google Accounts en klik op Nu een account maken. Vul de gegevens in en klik op Ik ga akkoord. Maak mijn account en bevestig deze via mail. Ga vervolgens naar Panoramio en klik op Upload je foto. Log in met uw Google-account, verzin een gebruikersnaam en klik op Accept. Klik op de knop Bladeren en selecteer de foto die u wilt uploaden naar Google. Er kunnen maximaal tien foto's tegelijkertijd worden verstuurd. Klik op de knop Uploaden om te versturen. Geef een titel, labels en een reactie aan de foto en klik op Bewaren. Heeft uw foto geen GPS-coördinaten, klik dan op Plaats deze foto op de kaart en sleep de markering om de foto op de gewenste locatie te zetten, klik op Bewaar de locatie / Bewaren. Het duurt ongeveer een maand voordat Google de foto heeft gecontroleerd en gepubliceerd.

Vul de gewenste locatie in en klik op Zoeken. Plaats daarna de markering op de juiste locatie en klik op Bewaren.

2. Uw bedrijf toevoegen

Veel bedrijven zijn terug te vinden in de gouden gids, maar hebt u er ook wel eens aan gedacht uw bedrijf te plaatsen op Google Maps? Door middel van een paar eenvoudige stappen voegt u zich kosteloos toe aan de meest gedetailleerde kaart van de wereld. Ga naar Google Maps, log in met uw account en klik op de link Zet uw bedrijf op Google Maps. Log nog eens in, geef uw telefoonnummer op en klik op Bedrijfsinformatie zoeken. Na het invullen van de adresgegevens zal Google deze automatisch op de kaart markeren. Naast de adresgegevens kunt u ook informatie opgeven zoals uw website, openingstijden en betalingsmogelijkheden. Eventueel kunnen er ook foto's of video's worden toegevoegd. Klik op Verzenden als alles is ingevuld. Vervolgens wordt gevraagd om uw adres per post te valideren. Controleer de gegevens en klik op Voltooien. Binnen twee weken ontvangt u een brief met activatie-instructies, om uw bedrijf zichtbaar te maken op Google Maps.

Naast uw adresgegevens kunt u ook openingstijden, uw website, foto's en video's toevoegen aan uw bedrijf.

3. Een route maken en delen

Gaat u met de auto op vakantie of wilt u de route van het treinstation naar uw huis illustreren, met Google Maps kunt u eenvoudig een route maken, opslaan en delen. Log wederom in op uw Google-account. Klik op Routebeschrijving en vul de gewenste locaties in. Eventueel kunnen extra bestemmingen zoals een café of tankstation worden toegevoegd. Klik onderaan de routebeschrijving op Opslaan in Mijn kaarten om uw route op te slaan. Om per e-mail te verzenden, klikt u rechtsboven op Verzenden. Klik op E-mail, vul de gewenste gegevens in en klik op Verzenden. Het is ook mogelijk om uw gemaakte route naar uw navigatiesysteem te versturen, maar we hebben dit helaas niet kunnen testen. Ga hiervoor naar Verzenden en kies Auto of GPS. Vul de juiste gegevens in en klik op Verzenden. Wilt u de route via uw blog delen, klik dan op Link en kopieer de link naar uw blog. U kunt ook HTML-code kopiëren en op uw website plaatsen om een kaart weer te geven.

Om de route per e-mail te verzenden, klikt u rechtsboven op Verzenden.

1 Reactie(s) op: Zelf informatie toevoegen aan Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 september 2015 16:09 Anoniem
    In my friend's web blogs they already have provided me on the website rolls, but mine usually is located at the bottom on the listing and does not selection when I place as it does for some individuals. Is this a placing that I have to difference or is this a choice they may have considered? . debcdgdgegfegeaf
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.