Zet je tuin in bloei met deze vijf gratis tuinder-apps voor Android

Door: andre-kies | 02 september 2014 11:00

How To

De toewijding en inspanning van tuinders zet menig tuin in bloei. Een tuin bijhouden of groente kweken is niet voor iedereen weggelegd, maar met deze vijf apps die wij voor je hebben uitgezocht, kun ook jij een ervaren tuinder worden. Het is tijd om groene handen te krijgen.

MijnTuinApp

In MijnTuinApp krijg je een overzicht van een zeer groot aantal planten dat in Nederlandse tuinen staat en in hoeveel tuinen deze plant voorkomt. Deze gegevens zijn gebaseerd op het aantal aangesloten leden dat Mijn tuin heeft. Om dus optimaal gebruik te kunnen maken van de Mijn Tuin-app, moet je eerst een account aanmaken. Je kunt dan berichten plaatsen als je tips wil geven aan andere tuinders, maar je kunt ook ervaringen van anderen lezen om er zelf van te leren. Het bijhouden van je tuin kost tijd en aangezien niet alles tegelijk bloeit, kan een goede planning hierbij helpen. Je kunt dan gebruik maken van de ingebouwde kalender, zodat je weet wanneer je welke planten weer water moet geven of moet bemesten.

MijnTuinApp heeft een plantendatabase, maar laat je ook van anderen leren en ervaringen delen.

Beginners Gardening Guide

Beginners Gardening Guide is een handige app - handboek - voor beginnende tuinders. In de app krijg je handleidingen hoe je het beste bepaalde planten en groenten kunt groeien, evenals hoe je alles zaadjes moet bemesten. Het handboek geeft ontzettend veel tips, waarbij je moet denken aan welke type tuinen het beste zijn om mee te starten voor onervaren tuinders en hoe je ervoor zorgt dat de aarde waarop alles moet groeien, voldoet aan alle eisen. Het enige nadeel van de app is dat alles in het Engels is. Als dat geen probleem is, dan biedt Beginners Gardening Guide veel nuttige info.

Je krijgt tips om aan de slag te kunnen als tuinder.

Vegetable Gardening!

Vegetable Gardening! is een app die zich richt op het kweken en laten groeien van groenten en fruit. Je hebt met de app toegang tot E-books over groenten en waterplanten, je kunt podcasts beluisteren van tuinders en er zijn dieettips aanwezig. Alles wat je kunt bedenken met betrekking tot groente en fruit, zoals het volgen van diëten, welke drankjes je ermee kunt maken en hoe je ze moet planten en kweken, zijn in de app opgenomen. Ook in deze app is alles in het Engels, maar als je levensstijl aansluit op wat de app biedt, dan is deze meer dan nuttig.

Je kunt ook verslagen van andere tuinders lezen.

Pl@ntnet Plant Identification

Pl@ntnet Plant Identification is een database van bestaande planten, bomen en struiken waarmee je kunt bepalen met welke flora je te maken hebt. Zie je een mooie plant op vakantie, dan kun je deze app inschakelen om erachter te komen om welke plant het gaat. Zo kun je je tuin aanleggen met planten en bomen van jouw keuze. Overigens kun je per boom en struik foto's bekijken die specifiek de stam of vruchten tonen. Hierdoor kun je bepalen welke struik je de meeste onderhoud geeft. Als je daar niet van houdt, dan weet je welke planten je niet moet halen.

Zoek zonder problemen de juiste planten op.

FlowerChecker

Er zijn zoveel bomen en planten op onze aardbodem, dat het goed kan zijn dat de app Pl@ntnet niet alles in zijn database heeft. In dat geval kan FlowerChecker de uitkomst bieden. Kom je onbekende planten tegen dan kun je een foto maken en die via de app opsturen. Je krijgt dan een bericht terug waarin staat met welke plant je te maken hebt. Het enige nadeel is dat als je hier gebruik van maakt, je iets meer dan een halve euro moet betalen om aan je informatie te komen. De in-app aankopen zijn echter niet noodzakelijk, dus ons advies is dat je deze app enkel gebruikt als je niet op een andere manier aan informatie over de plant kunt komen.

Weet je echt niet om welke plant het gaat? Schakel dan FlowerChecker in.

Sommige apps zijn enigszins verouderd, het kan dus zijn dat ze niet op de nieuwste mobiele apparaten werken. De apps zijn getest op een Samsung Galaxy S3.

0 Reactie(s) op: Zet je tuin in bloei met deze vijf gratis tuinder-apps voor Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.