Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Zo bedien je een pc met je tablet

Door: Maikel Dijkhuizen | 20 juni 2014 08:00

How To

Een tablet ligt meestal ergens op of onder de salontafel, terwijl een pc vaak in een privékantoor is weggestopt. Heb je een bepaald bestand op de computer nodig, maar heb je geen zin om jezelf te verplaatsen? Geen probleem, want je gebruikt je tablet simpel als afstandsbediening.

01 TeamViewer

Veel programma's en apps die gebruikmaken van het VNC-protocol om pc's op afstand te bedienen, zijn alleen tegen betaling verkrijgbaar. Gelukkig is er met TeamViewer een uitstekend alternatief voorhanden. De gebruikersinterface is volledig Nederlandstalig en je kunt het daarnaast gratis gebruiken. Bezoek deze website en download de volledige versie van het programma naar je pc. Lees ook: Zo print je met een iPad.

Zodra de installatie is afgerond, open je TeamViewer. Het programma wisselt steeds automatisch van wachtwoord, waardoor het lastig is om op afstand verbinding te maken. Gelukkig stel je eenvoudig een persoonlijk wachtwoord in dat altijd hetzelfde blijft. Kies voor Verbinding / Toegang zonder toezicht instellen en neem alle stappen in de wizard grondig door. Bedenk een computernaam en wachtwoord. Optioneel maak je een TeamViewer-account aan.

Het ID en persoonlijke wachtwoord dat je zojuist hebt ingesteld, gebruik je om deze pc op afstand te benaderen met een tablet. De pc moet overigens aan blijven staan om er met een ander apparaat verbinding mee te kunnen maken.

Met het ID en persoonlijke wachtwoord van TeamViewer is de pc gemakkelijk op afstand te benaderen.

02 Verbinding maken

Op je tablet bedien je via een speciale app gemakkelijk je pc. In de App Store (iOS) en Google Play Store download je hiervoor de toepassing TeamViewer for Remote Control. Start de app op, vul vervolgens het juiste ID in en bevestig met Op afstand bedienen. Er verschijnt vervolgens een pop-upscherm waarin je het wachtwoord invult. Wacht af totdat de verbinding tot stand is gebracht.

Neem daarna de instructies nauwkeurig door. Omdat er op je tablet geen muis is aangesloten, werkt de bediening anders dan je in Windows gewend bent. Zo zoom je in door een knijpbeweging te maken en scrol je omlaag door met twee vingers het scherm aan te raken. Druk op Doorgaan om je pc op afstand te openen.

TeamViewer laat precies zien met welke acties je de pc op afstand bedient.

03 Bediening op afstand

Op je tablet verschijnt een exacte kopie van het bureaublad. Je kunt hier doen en laten wat je wilt. Gunstig is dat TeamViewer allerlei hulpmiddelen aanbiedt. Druk rechtsonder op het pictogram met het toetsenbordje. Als je iets wilt typen, druk je nogmaals op het toetsenbord om een virtuele tikmachine te openen.

Staan er twee schermen op het systeem aangesloten? Tik op het pictogram met de monitor om te schakelen naar het tweede scherm. Verder loont het de moeite om de instellingen onder het tandwieltje door te nemen. Zo pas je de resolutie aan en wijzig je desgewenst de invoermethode. Druk op het kruisje als je de verbinding wilt verbreken.

In de TeamViewer-app verschijnt een exacte kopie van de gebruikersinterface je pc.

0 Reacties op: Zo bedien je een pc met je tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.