Zo installeer je de Nexus 5 Android 4.4 KitKat launcher op je smartphone

Door: | 07 juli 2014 13:07

Apps & Software

Samsung, HTC, Huawei, Sony, vrijwel alle Android-fabrikanten doen het: de interface van Android grondig op de schop gooien en voorzien van eigen icoontjes, apps en geluidjes. Ben je hier niet van gediend? Zo kun je de Nexus 5 gebruikersinterface op elke Android smartphone krijgen.

Let op: Het downloaden van apk-bestanden buiten de Play Store om brengt risico's met zich mee omdat deze niet op veiligheid worden gecontroleerd. Het scanrapport van VirusTotal geeft echter aan dat er geen bedreigingen zijn gevonden in het hier besproken apk-bestand.

Google Play Edition smartphones zijn geweldig, maar het besturingssysteem is beperkt tot slechts bepaalde modellen. Je kunt echter je eigen Google Play Edition maken door de Nexus 5 Android 4.4 KitKat launcher te installeren. Hier leggen we uit hoe.

Je wilt ofwel je eigen Google Play Edition smartphone creëren, of je bent niet al te dol op de software die op je handset staat. Wat je redenen ook mogen zijn, je kunt de Android ervaring krijgen die op de Nexus 5 geboden wordt door onze handleiding te volgen. Voor dit artikel hebben we de Huawei Ascend P7 gebruikt, dus het kan zijn dat bepaalde schermen er op jouw telefoon anders uitzien.

Zo installeer je de Nexus 5 Android 4.4 KitKat launcher

Stap 1

Om de Nexus 5 launcher te kunnen installeren moet je een instelling op je telefoon veranderen. In het Security gedeelte van het Settings menu, vink het hokje aan naast 'Unknown sources'. Hierdoor wordt de installatie van apps die niet van de Google Play Store afkomen toegestaan.

Stap 2

Controleer voordat je de Nexus 5 launcher downloadt en installeert of je de nieuwste versie van Google Search hebt via de Google Play Store. Als er een update beschikbaar is, download en installeer deze.

Stap 3

Nu ben je klaat om de Nexus 5 launcher te downloaden. Ga naar http://j.mp/1btMZku op je smartphone en selecteer OK in de waarschuwing.

Stap 4

Zodra de apk (een Android Package bestand) gedownload is, open het door op de downloadnotificatie te drukken in de notificatiebalk. Selecteer Install om de Nexus 5 launcher te installeren.

Stap 5

Nu heb je de Nexus 5 launcher, en in zekere zin je eigen Google Play Edition smartphone. Druk op de thuisknop, selecteer de Google launcher en druk op Always. Baan je een weg door de welkomstschermen die je de nieuwe interface laten zien, en klaar is kees.

Als de Nexus 5 launcher je om wat voor reden dan ook niet bevalt, kun je terug naar de oude interface gaan door de app te verwijderen.