Zo probeer je Samsung-producten uit in de Smart Simulator

Door: Martin Gijzemijter | 28 mei 2014 13:00

How To

Wanneer we recensies schrijven over nieuwe producten als smartphones, melden we er altijd bij; "probeer het product even om te kijken of het besturingssysteem bij je past". Daarvoor hoef je nu niet meer langs de winkel, dankzij de Samsung Smart Simulator.

Wat is de Smart Simulator?

Het idee is eigenlijk heel eenvoudig. Samsung laat zien hoe de software van verschillende apparaten werkt, en draagt daarbij oplossingen voor diverse problemen, zodat je precies na kunt doen wat er op het scherm gebeurt. Niet alleen scheelt dat het bedrijf miljoenen in helpdeskkosten, maar voor jou als gebruiker is het ook handig omdat je precies in beeld ziet hoe het werkt.

Dat is dus niet alleen handig als je een probleem hebt met, bijvoorbeeld, je smartphone, maar ook als je dus gewoon nieuwsgierig bent hoe de interface van een bepaald apparaat eruitziet. Helaas is de Smart Simulator niet zo interactief als je zou denken, het is geen echte simulatie van de complete interface, meer een verzameling afbeeldingen met links, die je het gevoel geven dat je door het apparaat navigeert.

Met de Smart Simulator krijg je een kijkje in Samsung-apparaten.

Werken met de Smart Simulator

Om een apparaat te verkennen (of om een oplossing te zoeken) met de Samsung Smart Simulator, surf je naar www.samsungsimulator.com. Vervolgens klik je rechtsboven op Select your product. Selecteer eerst de categorie waaronder je product valt, en daarna het model (uiteraard staat nog niet alles online, Samsung voegt naar eigen zeggen dagelijks tientallen producten toe).

Wanneer je eenmaal je model en type hebt gekozen, zie je aan de linkerkant de kop 'Choose a topic'. Daar kun je aangeven waarover je precies informatie zoekt. Wanneer je een onderwerp hebt gekozen, neemt de simulator je stap voor stap aan de hand om je te laten zien hoe iets werkt. Alsof je dus een persoonlijke assistent op zak hebt.

Geef aan wat het onderwerp is, en de simulator helpt je er stap voor stap doorheen.

0 Reactie(s) op: Zo probeer je Samsung-producten uit in de Smart Simulator

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.