Zo schakel je automatische app-updates op Android uit

Door: nick-mediati | 29 januari 2015 13:15

Apps & Software

Het is handig als je telefoon automatisch app-updates installeert zodra ze beschikbaar zijn, maar er zijn een paar goede redenen om apps handmatig te installeren. Wij laten je zien hoe je dat kunt doen.

Misschien wil je opletten hoeveel data je gebruikt, of misschien wil je gewoon meer controle over wat er op je Android-apparaat geïnstalleerd wordt. Soms bevat de nieuwe versie van een populaire apps bugs, maar is er bijvoorbeeld geen eenvoudige manier om terug naar de oudere versie over te stappen. Lees ook: 5 tips om binnen je datalimiet te blijven.

Wat je redenen ook mag zijn, het is makkelijk genoeg om deze instelling uit te schakelen om meer controle te krijgen over het updateproces van apps.

Automatische app-updates uitschakelen

Open de Play Store-app. Druk op de uitschuifbare menuknop in de linkerbovenhoek (drie horizontale lijntjes) en druk op Settings. Druk in het instellingenvenster op Auto-update apps.

Je kunt kiezen tussen automatisch updaten, alleen updaten via wifi of helemaal niet updaten.

In het volgende scherm kun je kiezen of je apps automatische updates wil laten ontvangen via wifi, of je wil dat apps altijd kunnen updaten en of je apps altijd handmatig wil installeren. Voor deze handleiding willen we dat automatische updates helemaal niet voorkomen, dus druk op Do no auto-update apps.

Het venster wordt gesloten, en je komt terug bij het hoofdscherm van Google Play Settings. Druk op de terug-knop van je Android-apparaat om terug te gaan naar het thuisscherm van Google Play (dat kan een hardwareknop of een knop op je scherm zijn, afhankelijk van het apparaat).

In My Apps kun je per app beslissen of je wil updaten of niet.

Handmatig app-updates downloaden

Om app-updates te installeren, ga je terug naar het uitschuifmenu in de Play Store-app en selecteer je My apps in de lijst. Ga naar het Installed-scherm als je daar nog niet bent en zoek naar de header Updates die verschijnt als er app-updates beschikbaar zijn.

Als je voor alle apps updates wil installeren, druk dan op de groene Update all-knop. Als je ze stuk voor stuk wil updaten, druk dan op de naam van de app onder Updates en druk op de Update-knop op het volgende scherm. Herhaal dit proces voor alle apps die je wil updaten.

3 Reactie(s) op: Zo schakel je automatische app-updates op Android uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 januari 2015 15:41 Oscar
  Zou zeggen gebruik die methode, want het kan zeker een aanzienlijke besparing opleveren, op je 3/4 G abonnement databundel, zo hou je meer data uit je bundel over voor mobiel internet. Maar download wel die updates handmatig, thuis, via bijvoorbeeld de je Ziggo of UPC wifi router van je internet kabel provider, of een andere gratis wifi, Want als een app, bepaalde tijd, niet wordt ge-update, kan dat een oorzaak zijn, dat een betreffende app, het op momenten dat je de app echt nodig hebt niet, meer goed werkt. Wanneer je een een flink aantal apps op je smartphone hebt, kan het aantal mb's bij updates behoorlijk oplopen, dat wordt afgesnoept van je 3/4 G databundel abonnement. Het beste wat je dan kan doen, elke dag/avond op een vast tijdstip, effe checken of er updates zijn, via de wifi router, en dan die updates via de wifi router thuis, van je internet kabel tv provider effe handmatig downloaden. En zo voorkom je databundel overschrijding.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 januari 2015 20:18 Anoniem
  of hoe kan ik en korte reactie lang maken, en dus onduidelijker.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 april 2016 11:37 Anoniem
  ,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.