Zo stel je een andere launcher in op je Huawei-smartphone

Door: Joris Peterse | 07 oktober 2016 07:20

How To

Huawei maakt prachtige smartphones, die vaak aantrekkelijk geprijsd zijn. Nadeel is dat de Android-skin die over Huawei- en Honor-toestellen niet echt lekker werkt. Bovendien maakt Huawei het je lastig om een alternatieve skin als Nova Launcher of Google Now Launcher te installeren. Maar het is wel mogelijk.

Met Emotion UI laat Huawei het Android-besturingssysteem erg lijken op iOS. Er is geen applicatieoverzicht, maar ook het instellingenmenu is onoverzichtelijk. Het maakt een overstap van iOS naar Android minder moeilijk, maar als je een beetje gewend bent om met Android te werken is het erg beperkend. Bovendien heeft Huawei tot op het bot aan Android lopen sleutelen, zodat alternatieve launchers zoals Nova Launcher en Google Now Launcher, die je toestel weer het uiterlijk van Android geven, niet lijken te werken. Na de installatie blijft Emotion UI opduiken. Lees ook: Huawei P9 is nét geen toptoestel.

Om alsnog een alternatieve launcher in te stellen ga je als volgt te werk: zorg ten eerste dat je de launcher die je wilt gebruiken geïnstalleerd hebt. Normaalgesproken krijg je nu als je op de home-knop drukt de vraag of je je oude launcher standaard wilt gebruiken, of de nieuwe. Maar op je Huawei- en Honor-smartphone gebeurt er niks.
Emotion UI is duidelijk geïnspireerd door iOS.
Duik diep de instellingen in.

Instellingen in

Duik nu de instellingen in. Ga naar Apps en druk beneden op het tandwieltje (Geavanceerd). Kies Lanceren / beginnen en selecteer hier de launcher die je wilt gebruiken. Je krijgt vervolgens een melding voorgeschoteld dat een alternatieve launcher slecht kan zijn voor je accu en dataverbruik en mogelijk zelfs onveilig is. Laat je hierdoor niet misleiden en druk op Wijzigen. Nu is je alternatieve launcher de standaardlauncher. Let echter wel op dat wanneer je nog een andere launcher installeert, je toestel Emotion UI gelijk weer terugzet als standaard.

Heb je een andere vraag over je smartphone? Stel hem in ons nieuwe Techcafé!

0 Reactie(s) op: Zo stel je een andere launcher in op je Huawei-smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.