Zo stel je een splitscreen in op je Android

Door: Justin Doornekamp | 23 april 2019 17:37

How To

Soms wil je meer dan twee dingen tegelijk doen op je telefoon en daarom is het handig om te weten dat Android-toestellen een splitscreenmodus hebben, waarmee je twee apps tegelijk kunt gebruiken. Het splitscreen is een handige optie om alles uit je Android-telefoon te halen, maar het kan wat lastig zijn om de modus in te schakelen als je dit nog niet eerder gedaan hebt. Een korte uitleg.

Allereerst is het goed om te beseffen dat niet alle apps multitasking ondersteunen, waaronder Netflix, de camera-app en bepaalde games als Candy Crush. Omdat alle fabrikanten een andere Android-skin gebruiken, kan de werking per smartphonemerk verschillen.

Welke apps ondersteunen splitscreen wel?

Om erachter te komen welke apps je kunt gebruiken in splitscreenmodus, druk je linksonder in het scherm op het multitaskicoon. Vervolgens zie je een overzicht van je recent geopende apps. Naast de titel van de applicatie bovenin, vind je twee rechthoekjes onder elkaar, oftewel het splitscreenicoon. Dit betekent dat de desbetreffende applicatie de splitscreenmodus ondersteunt. Zijn de twee rechthoekjes niet te vinden, dan is het niet mogelijk om te multitasken met deze app.

Splitscreen instellen

Heb je eenmaal een app gevonden waarmee je kunt multitasken, swipe dan naar deze app, tik op het splitscreenicoon bovenin en houd deze eventjes ingedrukt. Kies vervolgens de tweede app op dezelfde manier.

Vervolgens zie je de twee apps boven of onder elkaar. Wil je het ene scherm groter hebben dan het andere, dan kun je de balk in het midden verschuiven.

Toch weer uitzetten?

Bevalt de splitscreenmodus toch niet helemaal of wil je deze weer even uitschakelen, dan doe je dat heel gemakkelijk door de zwarte balk in het midden van de twee apps naar boven of naar beneden te slepen. De app die je wilt behouden blijft dan vervolgens in je scherm staan. Je kunt ook de thuisknop indrukken om de apps te minimaliseren. Swipe vervolgens naar het notificatiescherm om het multitaskscherm af te sluiten.

0 Reactie(s) op: Zo stel je een splitscreen in op je Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.