Zo vind je het beste toetsenbord voor je iPad

Door: andre-kies | 29 juli 2014 13:00

How To

Het is lastig om goed te typen op het touchscreen van de iPad. Er zijn zeer veel toetsenborden beschikbaar voor alle generaties van Apple's tablet, maar om de beste te vinden moet je met veel aspecten rekening houden. Wij helpen je om het juiste keyboard te vinden.

Veelvuldig of sporadisch gebruik?

Om te bepalen welk toetsenbord handig is, moet je kijken naar hoe vaak je het gaat gebruiken. Je hebt namelijk keyboards die je samen met een hoesje aan de iPad kunt bevestigen. De hoesjes zitten stevig vast en het is onhandig als je deze er telkens omheen moet doen als je een keer gebruik wilt maken van een toetsenbord.

Losse keyboards, die werken via bluetooth, zijn dan een stuk handiger in gebruik. Dit omdat je deze los van je iPad kunt gebruiken. Doe je alles met je iPad en moet je veel typen, dan is een hoesje een aanrader omdat je dan altijd je toetsenbord bij de hand hebt en je Apple-speeltje daarnaast extra bescherming heeft. Beslis daarom goed voor jezelf hoe vaak je gebruik gaat maken van een keyboard op je iPad.

Wil je wel of geen hoesje? Je hebt ook iPad-docks met toetsenbord-ondersteuning.

Houd rekening met je werkplek

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is waar je gebruikmaakt van je iPad. Kleine, dunne toetsenborden zijn makkelijk mee te nemen en te gebruiken op locaties waar je weinig ruimte hebt. Kleine toetsenborden hebben echter minder ruimte om alle knoppen te plaatsen, waardoor toetsen soms niet op de bekende plek zitten. De toetsen zijn daarbij ook een stuk dunner dan op een desktop-toetsenbord. Een dikker en groter toetsenbord biedt vaker een desktopervaring, maar ze zijn minder handig als je onderweg werkt of op plekken met weinig ruimte.

Type-ervaring

Het is handig om goed te kijken wat jouw ervaringen zijn met typen op een keyboard. Het is aan te raden om een nieuw toetsenbord dus eerst uit te proberen, voordat je tot aankoop overgaat. Probeer met het uiteindelijke doel (thuiswerken of juist onderweg werken, frequentie, enz.) aan te voelen of een toetsenbord voor je geschikt is. Je kunt dan bepalen of de toetsen goed zitten, of het keyboard niet te dik of dun is en hoe makkelijk deze in het gebruik is. Het belangrijkste is dus dat je naar een toetsenbord zoekt dat je type-ervaring verbetert.

Sommige toetsenborden kun je via een draad met je iPad verbinden.

Rekening houden met iPad generatie

Sinds de introductie van de iPad en daaropvolgend zijn er veel toetsenborden gemaakt die speciaal ontworpen zijn voor de verschillende generaties van de Apple-tablet. Tegenwoordig zit er meer variatie in de keyboards en worden ze vooral gemaakt om op zowel de tweede, derde als vierde generatie iPad te werken, alsook op de iPad Air en iPad mini. De grootte van de toetsenborden kunnen nogal verschillen en zijn niet altijd even handig met elk apparaat. Ook om deze reden is het dus verstandig om zelf uit te proberen welk toetsenbord het beste bij jouw iPad past..

Speciaal voor iPad

Veel toetsenborden hebben een uniek design dat aansluit op de iPad, of ze bevatten extra toetsen waarmee je acties op je iPad kunt uitvoeren. Denk hierbij aan een sneltoets om naar het beginscherm te gaan, volumeknoppen of zelfs kopieer-, plak- en kniptoetsen.

Als je veelvuldig met je iPad in de weer bent, en dus graag je muziek bedient vanaf je toetsenbord, dan kan een geoptimaliseerd iOS-keyboard wellicht een handige toevoeging zijn. Zit je wat krapper qua budget, dan zijn er goedkopere modellen die deze toetsen niet bezitten.

Bepaal dus wat je wel of niet nodig hebt op een toetsenbord, hoe je typekunsten werken en waar en wanneer je gebruikmaakt van je iPad. Op deze manier kun je zelf het beste toetsenbord uitzoeken.

Succes!

2 Reactie(s) op: Zo vind je het beste toetsenbord voor je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 juli 2014 08:54 Anoniem
  Voor mij het beste van twee werelden: Apple Wireless keyboard en de Incase Origami Workstation. Ik had al een fraaie Piel Frama lederen hoes voor mijn ipad en geen zin om die weg te gooien. Nu kan ik mijn iPad verder gebruiken zonder toetsenbord en als moet ik langere teksten schrijven dan heb ik in enkele seconden een toetsenbord en steun voor mijn iPad.
  Nadeel: zijn twee afzonderlijke delen.
  Voordelen: Werkt fantastisch en comfortabel als ik langere teksten wil schrijven. Toetsenbord in Origami case is nauwelijks groter dan mijn iPad. Kan dus makkelijk mee in mijn tas.
  En, het toetsenbord en case kunnen ook verder gebruikt worden als ik mijn iPad 2 vernieuw.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 juli 2014 18:39 Anoniem
  Kunnen jullie hetzelfde soort artikel schrijven maar dan voor android , alvast bedankt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.