Systeembeheer voor thuis: optimaal en veilig thuiswerken en ontspannen

Door: Joris Peterse | 20 maart 2020 10:59

Touchscreen
Tech Academy

Werken, studie en gewoon even ontspannen een filmpje pakken. De kans zit er dik in dat het voorlopig thuis gebeurt, met de hele familie. Geen zorgen, met de cursus Systeembeheer voor Thuis draait jouw thuisnetwerk en alle apparatuur, zoals je pc’s, laptops, NAS, tablets en smartphones als een zonnetje.

Heb je meer dan een pc in huis, dan ben je in feite al de thuis-systeembeheerder. De meeste huishoudens beschikken over veel meer apparatuur, van netwerkopslag tot smartphones en tablets. Maar denk ook aan domotica, smart-tv, router, muzieksysteem, en noem maar op. Alles moet vlot werken en beveiligd zijn en in geval van nood moet er een actuele back-up klaarstaan. Bovendien, je inwonende familie vertrouwt jou erop dat alles vlekkeloos verloopt. Vooral in tijden als deze waarop jij en je familie meer aan huis gebonden zijn, moet iedereen zorgeloos zijn werk kunnen doen of onderbrekingsloos kunnen streamen.

Systeembeheer voor thuis

Om er zeker van te zijn dat alle systemen en het netwerk optimaal ingericht zijn om zo productief mogelijk thuis te zijn biedt de Tech Academy de cursusbundel Systeembeheer voor Thuis aan, voor € 39,95 in plaats van € 69,90. De bundel bestaat uit een techniek en praktijkboek die 180 pagina’s telt en een online cursus, bestaande uit informatie, handige video’s, praktijkvoorbeelden en oefeningen.

In deze cursus leer je bijvoorbeeld je systemen in te richten: gebruikersbeheer, bijvoorbeeld, zodat iedereen de juiste permissies heeft en toegang heeft tot zijn eigen bestanden. Maar denk ook aan het up-to-date houden van systemen, het monitoren van prestaties en de beveiliging, zodat bijvoorbeeld ransomware niet al je werk te grazen neemt. Mocht dat wel het geval zijn, dan heb jij een actuele back-up achter de hand, waar de cursus je mee op weg hebt geholpen. Volautomatisch op een externe schijf, je NAS of wellicht online.

Aanmelden kan gratis op https://techacademy.id.nl/course?courseid=systeembeheer-thuis

De cursus helpt je ook overal optimale wifi-snelheid te verkrijgen.

Zorgeloos

Niet alleen helpt de cursus je om je systemen optimaal te laten draaien. Een vlot draaiend netwerk is natuurlijk ook van groot belang. Je bent niet echt productief als je een uur bezig bent een paar GB aan data van je NAS te kopiëren. Daarom biedt de cursus je ook alle informatie om jouw netwerk op volle snelheid te laten draaien, of het nu bekabeld of via wifi verloopt.

Een thuissysteembeheerder hoeft zich nooit te vervelen. Er valt altijd wat te verbeteren en nieuwe apparatuur wil je natuurlijk ook zo optimaal mogelijk in je thuisnetwerk opnemen. De kennis en praktijkervaring die je met de cursus opdoet zorgt ervoor dat je precies weet hoe je netwerk en systemen in elkaar steken – wel zo handig als de prestaties achterblijven. Ook hoef je je geen zorgen te maken om dataverlies, zodat niemand in het huishouden ook maar iets te klagen heeft.

0 Reactie(s) op: Systeembeheer voor thuis: optimaal en veilig thuiswerken en ontspannen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.