8 leuke knutselprojecten met de Raspberry Pi

Door: john-gold | 02 juni 2014 16:00

Video

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

De Raspberry Pi is een erg veelzijdig knutselcomputertje en hij is ook nog eens heel erg betaalbaar. Ter inspiratie zijn hier een paar voorbeeld wat je allemaal met een Raspberry Pi kunt doen.

De mini-pc Raspebbry Pi is een prachtige tool en creatief speeltje en het is populairder geworden dan de makers bij de Raspberry Pi Foundation ooit hadden kunnen denken. Hobbyisten hebben zich op het bordje gestort en er verschijnen allerlei leuke projecten waar de Raspberry Pi als basis dient. Hier zijn 8 coole projecten die de veelzijdigheid van het bordje laten zien.

1. Otto

Otto wordt gecrowdfund op Kickstarter en deze camera maakt geanimeerde gifjes in plaats van ouderwetse statische foto's. Door aan de hendel te draaien schiet hij meerdere plaatjes die met elkaar worden verwerkt tot een gifje. Maar als je low-tech wilt, kun je ook gewoon normale plaatjes schieten. Het voordeel van de Raspberry Pi-basis is dat het apparaat programmeerbaar is en je zelf Python-code kunt draaien om eigen ideeën los te laten op de gadget.

2. Pi-bril

Dit is geen Google Glass, maar je kunt het zien als een lifelogger plus. Electronicadesignbedrijf Adafruit heeft een ontwerp gemaakt met behulp van een eigen videobril en 3D-geprinte onderdelen om hem te koppelen aan je bril op sterkte. De bril stuurt via composite-video beelden naar een Raspberry Pi. Het heeft dan ook niet de featureset van Google Glass, maar zelfs voor een lifelogger is 100 dollar niet zo duur. En je kunt er zelf mee aan de slag om meer features te programmeren.

3. RasPi-supercomputer

Op de universiteit van Southampton heeft een professor een supercomputer gebouwd van Raspberry Pi's en Legoblokjes. Een doorsnee bord is niet zo krachtig, maar knoop er 64 aan elkaar en je hebt een heuse supercomputer. Professor Simon Cox en zijn team gebruiken als OS Debian-Wheezy en hebben een handleiding online gezet zodat enthousiaste bouwers zelf ook aan de slag kunnen.

4. PiPhone

Hobbyist en Linux-ontwikkelaar David Hunt heeft een smartphone in elkaar gedraaid met een Raspberry Pi-bordje. Ja, de PiPhone lijdt wel aan een stevig prototype-syndroom (het zal doe-het-zelvers doen watertanden, maar consumenten zouden hem links laten liggen), maar is verder best indrukwekkend en laat de mogelijkheden van Raspberry Pi goed zien. Het is een bordje met onder meer een SIM900-module en een TFT-scherm en een PiPhone-interface die geschreven is in Python.

0 Reactie(s) op: 8 leuke knutselprojecten met de Raspberry Pi

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.