Testpanel Devolo

Helaas is de kans groot dat je router niet overal in huis een snel wifi-netwerk verzorgt. Toch heb je dat voor het streamen van 4k-video’s, hi-res audio, gamen en snellere NAStoegang in bijvoorbeeld je woonkamer wel nodig. Dankzij de devolo GigaGate kun je zonder draden toch een snelle internetverbinding realiseren. Ons testpanel gaat de test aan!


Paul Leijs
Paul (55 jaar) woont in Bennekom. Hij heeft kabelaansluiting van Ziggo met een snelheid van 150 Mbit/s en wil graag snellere toegang tot zijn NAS.

Leo Sneijers
Leo (61 jaar) woont in Leiden. Hij streamt veel 4k video, luister vaak high-res audio en maakt regelmatig gebruik van zijn home entertainment apparatuur.

Frits Konkelenberg
Frits (61 jaar) woont in Almere. Hij maakt ook regelmatig gebruik van zijn home entertainment apparatuur en wil net als Paul en Leo snellere toegang tot zijn NAS.

Peter van den Eventuin
Peter (62 jaar) woont in Helmond. Hij is de vierde en laatste tester en ontzettend benieuwd naar de mogelijkheden van de GigaGate.


Week 1

In de eerste week draait alles om de eerste indruk en de installatie van de devolo GigaGate. Dit begint al bij het binnenkomen van het product. Ziet de verpakking er naar verwachting uit? Is alles goed ingepakt? Wat zijn de eerste indrukken bij het zien van de GigaGate en hoe verloopt je installatie? Je leest het in de reviews van week 1.

De devolo GigaGate maakt die lelijke witte kabel hopelijk volledig overbodig. Lees verder...Ik ben zo blij als een kind: alles werkt in een keer! Lees verder...


Een mooie aanvulling voor ieder interieur. Lees verder...


Alles is in zeer nette staat binnengekomen. Lees verder...


Week 2

In de tweede week kijken de testers naar de functionaliteit en het gebruiksgemak van de devolo Gigagate. Werkt alles naar behoren? Spreken alle functies voor zich? En merken ze verbetering in de snelheid van hun internetverbinding in Mbit? Je leest het in de reviews van week 2.

Een genot om een film zonder horten of stoten te kunnen kijken. Lees verder...Het werkt als een zonnetje! Lees verder...


Tijdens de F1 stijgt de spanning... Lees verder...


Mijn wifi blijft op sterkte in het hele huis. Lees verder...


Week 3

In de derde week schrijven de testers een eindconclusie over de drie weken testen. Alle voor- en nadelen komen bod. Wat hebben ze gemist of waar kunnen ze juist niet meer zonder? Je leest het in de reviews van week 3.

De kabel mag definitief de deur uit. Lees verder...De snelheid is nog een verbeterpuntje. Lees verder...


De GigaGate is een blijvertje! Lees verder...


Een systeem dat nog lang zal blijven! Lees verder...