Deel de leukste netwerknaam en win!

Kans maken is heel eenvoudig: je hoeft namelijk alleen maar de leukste netwerknamen voor een wifi-verbinding met ons te delen! Denk aan de klassiekers als ‘WiFi-hutspot’, ‘Pretty Fly For A WIFI’ of ‘Abraham Linksys’. Natuurlijk zijn we het meest benieuwd naar nieuwe en originele netwerknamen.

In huis heb je behoefte aan een snel en stabiel netwerk in alle kamers. Het liefst kun je overal in je woning online, zonder hiervoor extra kabels aan te leggen. Devolo maakt dit mogelijk dankzij de zogenoemde powerline-technologie. Deze technologie geeft netwerksignalen door via het reeds aanwezige stroomnetwerk in je huis. Met powerline-adapters die je in het stopcontact steekt, wordt het signaal omgezet naar een normaal netwerksignaal én die adapter creëert ook een wifi-accesspoint. Waar deze technologie vroeger nog wat langzaam was, kun je nu met de devolo Magic hoge snelheden behalen, tot een theoretisch maximum van maar liefst 2400 Mbit/s. Daarmee kun je films streamen in ultra-hd, online gamen zonder problemen en natuurlijk razendsnel internetten.

Speciaal voor devolo kregen vier testers de mogelijkheid om de devolo Magic 2 WIFI in hun eigen omgeving te testen. Hun ervaring, van installatie tot resultaat, lees je in onderstaande weekverslagen.

Het testpanel:

Danny Devos

Keimpe Jansma

Ramon Hagenaars

Rob Lemaire

Week 1

In de eerste week draait alles om de eerste indruk en de installatie van de devolo Magic 2 WIFI. Dit begint al bij het binnenkomen van het product. Ziet de verpakking er naar verwachting uit? Is alles goed ingepakt? Wat zijn de eerste indrukken bij het zien van het product en hoe verloopt je installatie? Je leest het in de reviews van week 1.

Week 2

In de tweede week kijken de testers naar de functionaliteit en het gebruiksgemak van de devolo Magic 2 WIFI. Werkt alles na behoren? Missen zij iets in de functionaliteit? Of wat is er juist zo goed aan? En wat zegt de wifi snelheidstest? Je leest het in de reviews van week 2.

Week 3

In de derde week schrijven de testers een conclusie van de drie weken testen. Ze sommen alle voor- en nadelen nog eens op. Wat hebben ze gemist of waar kunnen ze niet meer zonder? Je leest het in de reviews van week 3.